Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin

Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin

03/12/2018 Off By boris

Икта Солърк е безгрижен млад мъж, който иска само две неща в живота: една жена на ръката си и едно място за дрямка. За съжаление неговият мирен живот е разрушен, когато избухва войната между Катварварската империя и съседната Република Киока. Икта и приятелката му от детството, Йоташино Игзем, се присъединяват към армията като военни офицери, където се срещат с пехотинеца Матю Теточиричи, снайпериста Торуей Ремион и с лекарката Хармама Бекер на лодка, която се отправя към военния изпитателен участък.

Въпреки това, след като една бурята ги поглъща, петимата се озовават на територията на врага близо до военно поделение. Там те откриват, че наследникът на трона Катвварнан, принцеса Камил Кито Катманванниник, е заловена като заложник. Петте са способни да я спасят, а като награда всеки от тях получава титлата Имперски рицар – едно от най-високите отличия, които един войник може да получи. Изглежда, че Икта ще трябва да сложи мечтата си за спокойствие на страна, тъй като сега той трябва да стане герой, който никога не е искал да бъде.

Като цяло това аниме има отлични отзиви от моя страна. Това е едно аниме в “типичния” аниме „shounen“ стил, има хора който биха намерили това аниме за бавно и скучно, така че ако бърза крачка е това, което търсите, то може би не е за вас. Докато това е фентъзи военно аниме, то е с напълно различно напрежение от, да речем „Gundam“. Ако обичате да виждате какво се случва зад действията във военни сцени, с екшън сцени, включващи насрещни действия за плановете на героя, както и действителни действия, това аниме е едно, на което най-вероятно ще се насладите. Ако полузатворен край е нещо, което ще ви смути, ще трябва лично да решите дали си заслужава да го гледате.