Occultic;Nine

Occultic;Nine

07/11/2018 Off By boris

Един блог, който опровергава свръхестественото, задвижван от тийнейджъра „NEET“ на име Юута Гамон и неговия ентусиазиран най-добър приятел Риука Нарусава, се превръща в катализатор, който ще събере група хора, които нямат нищо общо помежду си.

Тези личности включват гимнастичка oт гимназията Мию Айкава, която се присъединява към Юута, за да работи в блога; реалист Сарай Хашигами, който е зашеметен, когато една трагедия ударя семейството му; доужин художника Ририка Нишизоно, която има невероятна способност да предсказва бъдещето с изкуството си; магьосник практикуващ черна магия и експерт по местни проклятия Ариа Куренайно и нейния призрачен приятел; Шун Морицука, привидно детски детектив отаку; и репортера Туко Сумиказе.

Тъй като тази невероятна група, обвързана само със струните на съдбата, намира пътя си един към друг, те са изправени пред убийство и други събития, които са обвити от присъствието на свръхестественото. Те трябва да се обединят заедно, за да решат мистериите, около града и живота им.

Първите епизоди ме раздразниха първоначално, но това аниме успя да откупи това първоначално лошо впечатление, с продължението си. Мистерията относно инцидентите се изяснява по начин, който не бихте очаквали. Обратно на сюжета, той не може да бъде подценяван, тъй като е взаимосвързан със събитията на цялото аниме. Може не всички да имат пряка връзка, но като следвате линиите, постепенно виждате по-голямата картина. Определено бих препоръчал тази серия за тези, които желаят да й дадат няколко епизода за да може да ги изуми и да поправи това първо впечатление от първия объркващ епизод. Когато го погледнем като метафора от гледна точка на храна това е бавно готвене, което е много похвално от генеричната бъркотия на бързо хранене което започва цялото аниме.