ReLIFE

ReLIFE

23/11/2018 Off By boris

Отхвърлен като безнадежден загубеняк от хората около него, 27-годишният Арата Кайзаки прескача от една работа на друга, след като напуска първата си компания. Неговото незабележимо съществуване поема рязък завой, когато той се среща с Риу Йоак, член на изследователския институт на „ReLife“, който предлага на Арата възможността да промени живота си с помощта на мистериозно хапче. След като го приема без да се замисли, Арата се събужда на следващия ден, за да открие, че външният му вид се е върнал към този на 17-годишен. Арата скоро научава, че той е обект на уникален експеримент и трябва да присъства в гимназията като ученик за размяна за една година. Въпреки че първоначално вярва, че ще бъде супер лесно поради превъзходното му житейско преживяване, Арата скоро осъзнава, че ужасно греши, още в първия си ден: той се проваля на всичките си тестове и е напълно излязъл от форма, дори не може да се придържа към новите училищни политики, които са се появили през последните 10 години. Освен това Риу е назначен да го наблюдава, носейки безкрайно раздразнение на Арата. „ReLIFE“ следва опитите на Арата да се приспособи към новия си начин на живот и да избягва повтарянето на миналите си грешки, докато бавно открива повече за съучениците си.

Има конфликт зад всеки ъгъл, но разбирате откъде идва проблемът и искате да знаете как да го решите. С това искам да кажа, че това аниме ви отвежда обратно и ви дава усещане за носталгия, особено с музиката – предимно пиано и джаз, визуализациите – прости с клетъчно засенчване и сладко редактиране, използвани от по-стари анимации – и разбира се темпото.

С това аниме продължих да се смея или да съм на ръба на стола си през цялото време. Всеки епизод ме остави в сълзи на радост или тъга. Простото училище, средният учител или дори тези, които работят на пълен работен ден, ще харесат това аниме и ще съчустват на героите. Анимето е много леко, но докосва вътрешните конфликти, пред които са изправени много хора, включително ревността между приятели и “реалния свят”.