RM с неочакван микстейп – Mono

RM с неочакван микстейп – Mono

13/11/2018 Off By toni

Известният Южно-Корейски рапър изненада феновете си с новината за нов микстейп и то само 3 дни преди премиeрата. RM е част от кпоп сензацията БТС, а това е вторият му самостоятелен проект. През 2016 година, стана първият член на групата, който пусна солов микстейп. Продукцията обаче бе отбелязана за не толкова запомняща се, затова тази година RM поправи грешката си и ни главозамая с Моно. Рапърът споделя, че Моно не е микстейп, а плейлист, тъй като в днешно време хората слушат плейлисти и не записват музиката си на носители.

Моно се състои от 7-те трака:

Моно е плейлист предназначен за разходка по улиците, докато размишлявате над напрегнатия си живот. Заглавната песен, придружена и от видеоклип, е “Forever Rain”. Цитат от нея гласи: “Когато вали, получавам малкото чувство, че всъщност имам приятел..”.От това може да твърдим, че самотна и копнежа са основните теми на продукцията. Друга тема е и противопоставянето между любовта и омразата. “Защо любовта и омразата ми звучат съвсем същите?”, пита той в “Токио”, докато в “Сеул” разглежда връзката любов-омраза към град, който нарича свой “дом”. „Сеул“ е и първата колаборация, на рапъра, със Лондонсконо електронно дуо HONNE. RM работи и със 2 големи лица от корейската инди сцена. Първо, eAeon of MoT се появява в краткото мистично парче “Badbye”, а по-късно в песента “Everythingoes” чуваме JW от NELL. Една от песните, която носи доста интересно и космическо чувство е Moonchild. Със своето различно и разчупено звучене, тази песен определено ще се нареди най-отгоре в класацията Ви „любими“.
Ако смятате, че този траклист е обикновена дневна зарибявка, жестоко се лъжете. Само за няколко дни, Моно стана най-слушаният микстейп в над 100 страни. Освен това продукцията се нареди в Billboard топ 200 за най-добри албуми.

Автор: Елм