Seiren /„Сейрен“

Seiren /„Сейрен“

29/10/2018 Off By boris

За учениците от гимназията като „Шуичи Камита“, изпитите започване на висшето им образование и бъдещето са общи притеснения. През това време в живота тайнствената емоция, която предизвиква хората от всички възрасти, започва да тежи върху тях, а това именно е любовта.

На този момент в тийнейджърските си години Шуичи намира три момичета и вижда, че има бъдеще с всяка една от тях: вечно веселата Хикари Цунки, която се подиграва на Шуичи без милосттно, но всъщност има по-мека страна; състезателната геймърка Тоуру Мияма, която има затруднения да комуникира с другите; и приятелката от детството на Шуичи, Киоко Тоуно, понякога незрелият ентусиаст на шоуджо манга. „Сейрен“ следва връзките на Шуичи с тези три момичета в три отделни арки, тъй като техните чувства растат от взаимен интерес и разцъфват в нещо по-красиво.

Историята е доста неясна, въртейки се около един човек в гимназията, като той се хваща с различно момичета, които позволяват на историята да се развива. Има много малко прогресивни неща, що се отнася до историята, поради това, че е по-скоро елементарна, както и динамиката на характера на героите. Главният герой е типичен, но той излиза като доста плах вместо типичен за този тип анимета, което позволява за много комични сцени. Възките им също така дават индикация за това, защо главнията герой избира определеното момиче, вместо да бъде оставени без отговор, така че има нещо похвално за аниме от този тип.

Анимето е една прилична романтична история, като методът на многобройни момичета и това че той не остава с едно и също през цялото аниме му помага и развива го като такава история. Чувствам, че героите на момичетата са били твърде рационализирани и не се чувствам сякаш те имаха достатъчно сложност, заобикаляща техните намерения или личности. Въпреки това анимето беше доста приятно и се забавлявах докато го гледам и интересувам от конкретни герои.