Senki Zesshou Symphogear

Senki Zesshou Symphogear

24/05/2019 Off By boris

Цубаса Казанари и Канаде Амуу – идолското дуо, известно като “Zwei Wing” – използват своите песни, за да захранват древни оръжия, известни като „симфогери“, за да се борят със смъртоносна извънземна раса, наречена „Шум“. Въпреки че широката общественост е наясно с съществуването на Шум, знанията за симфогерите се пазят в тайна. Когато шумът атакува един от концертите на “Zwei Wing”, Канаде се жертва, за да защити младо момиче на име Хибики Тачибана, оставяйки Цубаса опустошена и фрагмент от нейния симфогеар, вграден в Хибики.

Минават две години и Хибики отново е завлечен в шумна атака. Докато спасява младо момиче, което е изоставено по време на евакуацията, тя събужда силата на симфогеара на Канаде, който лежи вътре в нея. Въпреки че Цубаса все още скърби за загубата на Канаде, и двете момичета трябва да се научат да работят заедно, използвайки своите правомощия, за да защитят човечеството срещу шума.

Макар че “Senki Zesshou Symphogear” наистина не е най-доброто вълшебно момиче, е интересна чанта с трикове. Интересното е, че изглежда, че шоуто променя историческите ленти няколко пъти и в крайна сметка не успя да удари перфектен медиум, докато все още удря хубаво донякъде под това. По принцип, ако просто обърнете внимание на действието, ще се радвате.

Като цяло, “Senki Zesshou Symphogear” е едно забавно аниме, въпреки че не бих се опитвал да проследя историята до каквато и да е част от думата. Гледайте го за забавните сцени на битка и основните момичета просто са интересни. Бих ли го препоръчал? Бих казал „не“, освен ако наистина не харесвате магическия жанр за момичета, а дори и тогава това е някак тласкащо. Дано вторият сезон да се окаже много по-добър, така че ето, че се надяваме.