Shoujo Shuumatsu Ryokou / “Последното пътуване на момичетата”

Shoujo Shuumatsu Ryokou / “Последното пътуване на момичетата”

17/10/2018 Off By boris

Сред запустелите останки на веднъж процъфтяващ град, само шумът на мотоциклет разбива студената зимна тишина. Неговите ездачи, Чито и Юри, са последните оцелели във войната на разкъсания град. Претърсвайки старите военни обекти за храна и части, двете момичета опознават пустошта и правят спекулации за стария свят, за да си прекарат времето. Чито и Юри от време на време се борят с постоянната самота, но когато се сетят че имат една друга, тежестта да бъдат две от последните оцелели става малко по-поносима. Между непрестанното вълнение на Юри и спокойствието на Чито, тъмните им дни стават малко по-ярки с откритието на нови места, нови книги и снежни топки на замръзналото бойно поле.

Сред хоризонта от безплодни пейзажи и изоставени сгради “Последното пътуване на момичетата” разказва за възхитителната история на две момичета и стремежа им да намерят надежда в един мрачен и умиращ свят.

Благодарение на металния си пейзаж, звуковите ефекти на шоуто се състоят основно от индустриални звуци: бензинови двигатели, стрелба и студ, доминират метални ехове, а разпространението им е само прекъснато от диалога на двата момичета. “Последното пътуване на момичетата” е лека и емоционална, тя надминава останалите чрез своята простота и целеустременост, но никога не се занимава с тях. Съпоставката на тематично плътния, но изоставен градски пейзаж и интимността която главните герой създават, се превръща в меланхолично здравословно преживяване и го превръщат в едно от най-добрите анимета на годината.

“Последното пътуване на момичетата” беше изненадващо. В моя случай искам да видя отговорите на мистериите, искам да разбера повече за случилото се в опустошения свят и преди всичко искам да видя дали тези момичета ще оцелеят из приключенията в този свят. Сигурен съм, че ще имате подобни чувства към тази великолепна история, и я препоръчвам на всички които търсят емоционални приключения.