Soushin Shoujo Matoi

Soushin Shoujo Matoi

21/11/2018 Off By boris

Има две момичета, които искат да станат Мико жрици в Светилището Тема: Матой Сумераги и Юма Кусанаги. Матой Сумеражи е живяла със своите баби и дядовци от бащината и страна, защото майка й я е изоставила докато е била малка. Но през втората година на гимназията, тя най-накрая успява да заживее с баща си. Матой копнее за живее прост живот. Юма Кусанаги е дъщеря на семейство, което живее в храма и се очаква да стане следващата Мико жрица. Тя знае, че нейният праотец използва Таймаку, техника за изнудване на злите духове и кани Матой да оспорят ритуала, наречен “Камикагари”, използвайки уменията на Таймаку.

Един ден след училище по пътя към храма, двете момичета отиват да се срещнат с родителите на Юма, но откриват, че те изпитват неописуема болка. Шинго, който е бащата на Матой, и полицай, участващ в разследването на случая, откриват човек, който издава необикновена аура. За да спре този човек, Юма изапочва ритуала „Камикагари“.

“Soushin Shoujo Matoi“ е страхотно аниме, което имаше страхотна история, отлична обстановка, отлични бойни сцени и добре проектирани герои, които бяха изпълнени от отлични гласови актьори. Първоначално не бях толкова сигурен в Матой като герой, тъй като чувствах, че й липсваше мотивацията, но не след дълго се заинтересувах повече от нея и трябва да кажа, че съм доволен, че го направих.

Виждайки постепенната еволюция на Матой като герой, от нейния страх и нерешителност към определено и квалифицирано магическо момиче, което намира причина да се бори, а нещата, които тя иска да защити, наистина си заслужаваха. Това беше аниме, което започна бавно, но постепенно се подобри, докато продължаваше всеки герой да се напълни с характер, което в крайна сметка ги прави по-добри герои.