Takenoko (Настолна Игра)

Takenoko (Настолна Игра)

23/10/2018 Off By ivo

Време е да се върнем към феодална Япония. Негово величество Императора на Япония, току-що е получил за подарък рядък вид панда от китайския Император. Негово височество е поверил на вас задачата да се грижите за това живото и да отглеждате бамбуковите градини, в които живее. Това е предпоставката за Takenoko, игра спечелила множество награди, създадена от дизайнера Антоaн Бауза. Играчите трябва да работят за да отглеждат различни видове бамбук в градините на императора докато пазят гладната панда нахранена.

Takenoko е красиво изработена бордова игра, която се играе от 2 до 4 играчи, като продължителността на една сесия трае около 45 минути.

Както беше споменато по-горе, на играчите е поставена задачата да отглеждат бамбукови градини и грижата за императорската панда. По време на играта, те ще построят градинските площи, ще отгледат бамбук върху тях, ще нахранят пандата, ще напояват и наторяват земята с помощта на изтеглени от тях карти.

В началото на хода си, всеки играч хвърля зар, изброяващ метеорологични услови, които дават допълнителни бонуси на играча, а в някои случаи даващ им допълнителни действия, които могат да извършат. По време на хода си играчите имат право на две действия, за да постигнат конкретни цели, зададени им от картите, които се раздават на всеки в началото на играта. След като играча изпълни условията, дадени от тези карти, той може да изиграе картата като за това получава точки. След като определен брой карти биват изиграни идва края на играта. Тогава се броят точките, спечелени от всеки играч и се определя победителя на играта.