Terraforming Mars (Настолна Игра)

Terraforming Mars (Настолна Игра)

01/11/2018 Off By ivo

През 2400-та година човечеството започва да тераформира планетата Марс. Гигантски корпорации, спонсорирани от Световното правителство на Земята, инициират мащабни проекти за повишаване на температурата, нивата на кислород и създаването на океан с целта да превърнат околната среда на Марс в обитаема. В Terraforming Mars, играете като една от тези големи корпорации и работите заедно в процеса на обработка на терена, но се състезавате за получаване на възможно най-много точки, които са нужни за победа и се присъждат спрямо вашия принос за тераформирането на планета, но също така и за напредъка на човешката инфраструктура в цялата Слънчева система и извършването на други похвални действия.

Играчите получават уникални карти за проекти (от над двеста различни карти), като ги купуват за тестето си. Проектите могат да представляват всичко от създаване на флора и фауна на планетата, насочване на астероиди към повърхността на Марс, изграждане на градове, създаване на мини за добив на ресурси на луните на Юпитер и създаването на индустрии за парникови газове, които да затоплят атмосферата. Картите могат да ви дадат незабавни бонуси, както и да увеличат производството ви на различни ресурси. Някои от картите имат изисквания, които трябва да бъдат изпълнени предварително, за да могат да бъдат използвани, като затопляне на температурата на атмосферата, достатъчни нива на кислород или разширяване на океан. Самите карти са скъпи за закупуване, така че има баланс за закупуването им (цената е 3 мега кредита за карта), също така реализацията им също не е евтина, като може да варира между 0 и 41 мега кредита, в зависимост от проекта.

Когато трите глобални параметъра (температура, кислород и океан) са постигнати, приключва и тераформирането на Марс. Играчите изчисляват точките, които са придобили от техните проекти и усилия, и се определя печелившата корпорация.