The Walking Dead – Финален Сезон – Епизод 1

The Walking Dead – Финален Сезон – Епизод 1

17/10/2018 Off By ivo

Игрите от поредицата „The Walking Dead“ извоюва доста успехи през годините, но компанията отговорна за игрите, Телтейл, реши, че това ще е последното приключение което ще направим с Клементайн.

В новия епизод на играта, главната ни героиня е пораснала значително и основната й движеща сила е да защити Ей Джей, които беше само на няколко години, когато го видяхме за последен път. Ей Джей е вече на същата възраст, на която беше Клементайн, когато започна цялата сага през 2012 година. Тъй като той е в такава възраст и все още изгражда характера си в суровата реалност, в която живее, действията и изборите на играча оформят неговата същност. Поради това, действията на Клементайн, които ние ръководим, могат да доведат до това Ей Джей да извършва някои неочаквани и стряскащи избори.

Историята в последния сезон на играта има много добър старт. Без да разкриваме важни моменти, можем да споменем, че тя се върти около Клементайн и Ей Джей и е една от най-добре написаните истории в цялата поредица до сега. Героите имат емоционален статус, които се разкрива в края на епизода. От това изглежда, че Телтейл са въвели нова механика, според която другите герои ще реагират по отношение на играча в дългосрочен план.

Също така изглежда, че новият епизод в поредицата е малко по-дълъг като време за игра от предишните инсталации в поредицата, налични са и добре обмислена експозиция, която да ни въведе в новата история, както и напрегнати моменти между Клементайн и зомбита, а също и с други оцелели.

За съжаление, последните няколко сезона на The Walking Dead не бяха толкова силни, колкото първия, но най-после изглежда, че поредицата е открила правилната формула, макар и за последен път. Макар и това да е първият епизод и да не знаем как точно действията ни ще повлияят на следващите, той е страхотен старт на финалния сезон на играта и се надяваме, че феновете на поредицата ще получат края на епичната история, който заслужават.