Tokaido (Настолна Игра)

Tokaido (Настолна Игра)

02/11/2018 Off By ivo

Tokaido е игра (или „пътешествие“), инкорпорираща движение по игровия борд, събиране на сетове и променящи се способности на играчите. Тя е проектирана от Antoine Bauza, за 2 до 5 играча и една сесия на играта отнема около 45 минути.

В Tokaido всеки играч е пътешественик, прекосяващ „Източния морски път“, един от най-великолепните пътища на Япония. По време на пътуването ще срещнете хора, ще опитате изискани ястия, ще съберете красиви предмети, ще откриете забележителни панорами и ще посетите храмове и диви места, в края на деня когато всички играчи приключат пътуването си. Целта ви е просто да имате най-възнаграждаващото преживяване по „Източния морски път“ като спирате на различни спирки на борда, които ви позволяват да събирате сувенири, да се отпуснете в горещи извори, да се срещнете с интересни персонажи и да опитате местната кухня. Няколко от действията, които играчите могат да предприемат, включват събирането на различни сетове от предмети, представени по различни начини. След като всички пътници пристигнат до крайната дестинация на пътя, хан в град Едо, играта приключва, като играча с най-много точки опит е победителя.

Възможните действия и места за разкриване в Tokaido са разположени на праволинейно трасе, като играчите напредват по този маршрут, извършвайки своите ходове.

Борда за игра представлява пътя Tokaido, където играчите ще спрат на избрани от тях места, за да извършат различни действия. Има няколко комплекта карти, съответстващи на тези действия, като сувенири, горещи извори, срещи, панорама и храна.