Toki wo Kakeru Shoujo

Toki wo Kakeru Shoujo

15/10/2018 Off By toni

Ако изведнъж сте придобили способността буквално да прескачате с времето, за какво ще го използвате? Чудя се от това? Получаване на по-добри оценки? Или нещо друго? Какво ще стане, ако искахте настоящето да продължи? все още да живеете тези незабравими дни с приятелите си, да играете наоколо и да се забавлявате; отхвърляйки бъдещето и не искайки нещата да се променят? В Токи с Карокю Шоджо момиче е представено с тази точна възможност. Тя изведнъж установява, че й е дадена възможност да пътува с течение на времето и използва тази способност за целите, споменати по-горе. Отначало тя се опитва да коригира всички грешки, които е направила в същия ден, когато има способности; от предотвратяване на размирици от неща в класа на готвене да избягват хора, хвърлени към нея. И скоро, тя се опитва да запази времето да се промени, да унищожи любовните признания и други събития, които могат да променят живота й и нейните двама приятели.

Все пак всичко има последствие.

Дори и привидно най-незначителните и неприлични актове могат да имат тежки последици, тъй като такива действия често се правят от невежество или егоизъм; и двете са признаци, които рядко дават добър резултат, ако действията се основават на тях. Нашата героиня трябва да научи това по трудния начин, тъй като вижда колко съдбоносни са нейните така наречени незначителни действия и колко е погрешна в детските си вярвания. Това, което иска, е просто да поддържа забавните времена наоколо; с нея и нейните двама любими приятели. Тя иска време да спре, да остане в настоящето. Времето обаче е неумолимо; бъдещето непрекъснато се затваря в нас. И тя трябва да научи това по трудния начин. Но тя се учи. Чрез трудности, чрез смъртта и най-важното от всичко, чрез любов, тя научава, че бъдещето не е нещо, което трябва да се избягва. По-скоро е нещо, което трябва да се цени; нещо, което човек трябва да прегърне.

И това са основите на сюжета и героите в тази история; момиче, което многократно пътува назад във времето, за да запази времето така, както е, и всъщност научава по време на този процес, че е по-добре да гледаме напред и в бъдеще, отколкото да се занимаваме непрекъснато с настоящето. Нейните двама приятели не са съсредоточени върху това много, но и двете са красиво изобразени, когато са и двете, макар Чиаки и обсаждащият Kousuke. Придружаващ красивия парцел е стандартна анимация за филми; което означава красиви и подробни пейзажи, градски пейзажи и фонове. И докато движенията на персонажите са течни, самите проекти са малко по-слаби и трябва да са по-подробни. Саундтракът, който се издига на върха, е еднакво красив, с великолепни пиано писти, придружаващи понякога смях-провокираща и понякога меланхолична история и донякъде очаквана, но красива крайна тема.

Токи до Карокю Шоджо е красив филм, който е добър за много неща, но особено за основните му намеци за гледане към бъдещето и приемането, че настоящето ще се промени, както и простото послание, че всяко действие има последствие; особено детски и невежи действия. И дори ако тези теми не ви интересуват, мисля, че тази красива история е добрa, за да похарчите час и половина от живота си.