Touken Ranbu: Hanamaru

Touken Ranbu: Hanamaru

15/11/2018 Off By boris

През 2205 г. един специален мъдрец, известен като Санива, има способността да вдъхва живот на неживи предмети. В същото време тъмните сили са инициирали заговор за пътуване назад във времето и промяна на хода на историята – и единствените, които могат да ги спрат, са Санива и най-силните анимации познати на хората: исторически японски мечове под формата на красиви млади мъже.

„Touken Ranbu: Hanamaru” разказва за живота на Яматоками Ясусада, любимата „учигатана“ на Суджи Окита, от първия му ден в цитаделата на Санива. Наскоро събрал се със стария си приятел Кашуу Кийомицу, двамата са в капана на ежедневието, като колегите си мечове. Те никога няма да пропуснат възможността да се забавляват, независимо дали става дума за борби със снежни топки или да въведат най-новите си другари в цитаделата. Разбира се, когато правителството ги призовава, мечовете винаги са готови да изпълнят своята мисия и да защитят историята.

Мнозина не разбират стойността на това мирно и спокойно аниме. Напротив, те търсят действие, романтика, насилие и т.н. Може да е основано на историята, но всъщност не е нужно да знаете нищо за нея и е много лесно да следите действието. Налице е нежна комедия, която ви кара да се смеете с нейният наивни и сладък хумор. Визуализациите са прости, но красиви, няма интензивна драма или напрежение, а сценарият е минималистичен и релаксиращ.Аз съм впечатлен от огромния брой герои и заслужава да се спомене, че, всичките са мъжки. Всеки, че те има свои собствени и уникални личности и това се изразява в дрехите, прическата, грима и т.н, все пак петдесет героя са много, което е похвално. Друго нещо, което намерих изключително сладко и докосващо, е вярата, която тези мечове имат в техния господар и силните връзки на приятелството, които споделят. Препоръчвам това аниме на всички, които искат да се впуснат в тази история въпреки негативните ревюта и факта, че е направено по игра.