Tsuritama

Tsuritama

10/06/2019 Off By boris

Юки Санада е социално неудобен младеж, който живее с баба си. Поради работата й, те трябва да се движат много. Това означава, че Юки изпитва затруднения да създава трайни отношения със своите връстници или изобщо връзки по този въпрос. Страхът му от социалното взаимодействие е толкова голям, че когато го помолят да направи поздрав или раздяла в часовете си, Юки често замръзва. Сякаш да се удави, той почернява от настоящето, способен само да се съсредоточи върху определени подигравки. Животът на Юки обаче се променя завинаги, когато той се премества в Еношима и среща странно момче на име Хару – което твърди, че е извънземно.

Хару притежава съмнителен воден пистолет и рибен съд и има склонност да говори с рибата бета вътре в него. Той веднага се привързва към Юки като приятел, като напълно пренебрегва всички оплаквания, които Юки може да има по този въпрос. Хару е като сила на природата, без да чува съпротива на други хора срещу неговите измислици. Заедно Хару и Юки също сняг снега съученик и рибар на име Нацуки Усами в схемите на Хару. Какви приключения извън този свят предстоят за този уникален куп? Разберете в Цуритама!

Основната тема зад Цуритама е много проста и тази, която е много разпространена в медиите – силата на приятелството. Разбира се, тъй като това не е глупав “shounen”, това е много повече от просто извинение за случайно захранване на персонаж, за да победи голямото лошо зло, а по-скоро, е проста и сърцераздирателна история за това как мистериозно извънземно момче управлява да преодолеят бариерите на няколко момчета, помагайки им да формират връзки, които биха продължили цял живот, помагайки им да израснат отвъд това, което са.

Освен отличната си част от живота, шоуто се отличава и с много причудлив сюжет. Често наричам тези неща глупави, но това е направено с някакъв забележителен чар, който не мога да не го обичам. В рамките на Tapioca до организацията D.U.C.K, шоуто смесва своята “сериозна” страна с някои много весели сцени, което води до страхотно изживяване. Истинският сюжет също е доста добре направен, което води до задоволителен завършек, който перфектно завършва поредицата.