Valkyria Chronicles 4

Valkyria Chronicles 4

11/10/2018 Off By boris

Valkyria Chronicles 4 е едно насилено, но нужно звръщане на сериите игри към техните традиции. След последната игра от сериите, Valkyria Revolution, която сериозно нарани себе си със своя стил, начин на игра и плати цената за експеримента, определено е збравена отдавна в тази игра. Valkyria Chronicles 4 се завръща към своите традиции и създава история което е интересна и комедийна, но без да се отдалечава от това което направи серията игри популярна, а това е своята издражливост.

 

Играта ви поставя на горещия стол във втората европейска война, като войникът от федерацията Клауд Лалас. Неучудващо, твоите противници са от империята които, наподобяват немски и руски войници от втората световна война. Не е тайна че играта черпи идеи, форми и други от книгите по история, като тя е базирана на първата и врота световна война, както своите предишни вариации. Много хора я определят като фантастична и модерна възстановка на тези войни. Времевата история на играта се пресича изключително много със първата игра от сериите, така че ветераните в сериите могат да зебележат много познати лица и моменти от първата игра.

Играта има традиционен но модернизиран подход към RPG света като използва своята комбинирана система от turn-based и real time движения за да докара ново усещане в играчите. Позиционирате всичките си войници на стратегически избрани от вас места, предвижвате ги докато всички точки за движение свършат и след това стреляте по врага. В продължението на дългата история, ще имате контрол над много различни войници със много различни умения и така наречените потенциали които, те имат шанс да активират в битка. Хаос е думата с която може да се опише тази военна кампания, но след първите ви няколко битки в играта бързо ще свикнете със системата която, е добре изразена в дълъг туториал в началото на играта за да сте подготвени за така дългата кампания.

В заключение това е едно добро завръщане на серията като цяло и остава истинско към първите игри от серията, като запазва тяхните традиции дори десетилетие след оригинала. Основния чар на играта е неуморното поставяне на теб и твоите приятели в пряк сблъсък със дъжд от снаряди които, летят към вас.