Бепу, Япония

Бепу, Япония

11/06/2019 Off By ivo

Бепу е прекрасен курортен град с горещи извори, намиращ се на остров Кюшу, който е също така едно от най-посещаваните места на острова. Градът става известен благодарение на своите горeщи извори наричани още „ад“, като те са осем на брой. Всеки един от тези осем феноменални „ада“ предлага нещо различно на посетителите.

Освен горещите извори, които са основната атракция, посетителите могат да прекарат времето си в луксозни традиционни бани наречени онсени, или да се отправят към околността, тъй като Бепу е заобиколен от планини, а също така и крайбрежие. Това означава, че туристите също така могат да отидат на плаж, което прави Бепу интересна и разнообразна туристическа дестинация.

Храна

Много хора не осъзнават, че „адът“ в Бепу действително има разнообразен набор от функции.

Една от тях, която съществува от векове, е готвенето, тъй като топлите води предлагат на местните и дори посетителите да запарят своя собствена храна.

Едно от най-добрите места, на които това може да се опита е Джигоку Муши Кобо, където посетителите могат да закупят съставки и продукти и след това да използват „кама“, които са съоръженията, използвани за тази цел и отоплявани чрез горещите води, течащи под града.

Пътеката на Ада

Основната причина, поради която посетителите се тълпят в Бепу, е обиколката на Пътеката на Ада, дейност още известна като Джигоку Менгури на японски.

Един от основните акценти на пътеката е, че туристите могат да посетят осемте ада, които имат различни теми и са известни със своите атракции като малки тематични забележителности и културни селища.

Има около шест ада разположени в Канава и още два, разположени малко по-далеч от центъра на Бепу, за тях може да се закупи комбиниран билет за вход, който позволява всички те да бъдат посетени за един ден, въпреки че това ограничава времето, което може да бъде прекарано на всеки от тях.

Чи но Ике Джигоку

В Бепу има много различни забележителности свързани с „адовете“, така че може да е малко трудно посетителите да се ориентират, кои от тях абсолютно не бива да се пропускат.

Един от тези, които не трябва да се пропускат, е Чи но Ике Джигоку, който е един от по-малките „адове“ в Бепу, но който е известен със своя яркочервен оттенък.

Както може да се очаква, по този начин водата прилича на кръв и това прави мястото чудесно да се направят някои страхотни снимки на едно от най-необичайните места в Япония.

Пясъчни бани

Бепу е известен със своите странни атракции и една от тях са пясъчните бани, които могат да се намерят из целия град.

Едно от най-добрите места за пясъчна баня се намира на плажа Шонингахама, което е място на брега, където пясъкът се загрява от изворните води, които текат под повърхността.

Хората се тълпят там, за да бъдат заровени до врата си в пясъка, като за него се казва че има термични свойства, който успокояват съзнанието и болките в тялото.

Тацуми Джигоку

Тацуми Джигоку е един от най-впечатляващите „адове“, което означава, че определено не трябва да се пропуска по време на обиколката на Пътеката на Ада.

Причината за неговата слава е, че има гейзер, който изригва доста драматично на всеки половин час.

С оглед на това, на посетителите може да се наложи да изчакат малко, за да започне това естествено водно шоу, но търпението им ще бъде възнаградено.

Парк Бепу

Парк Бепу се намира в самия център на града и е известен с това, че е създаден по красивия облик на парковете в Токио и Киото.

Той представлява живописна ивица от зелени градини и за посетителите през пролетта се предлага възможността да се разходят измежду красиво разцъфналите черешови дървета.

Паркът също така се гордее с широка гама от цветове и през есенните месеци, когато посетителите могат да се насладят на обагрените в различни нюанси падащи есенни листа.

Горещите бани

Освен с известните си „адове“, Бепу е известен и със своите онсени, включващи традиционни къщи за баня.

Много хора избират да ги посетят след като са се подложили на пясъчните бани, за да отмият пясъка и една от най-известните измежду горещите бани е Такегавара Онсен.

Трябва да се има предвид обаче, че там водата е много гореща, но същевременно е много полезна за лечение на много различни болежки.

Магазин „Направено в Оита“

За желаещите да се запасят с ръчно направени стоки от по-голямата префектура Оита, от която Бепу е част, е препоръчително посещение в магазина „Направено в Оита“.

Там посетителите могат да намерят огромна гама от местни продукти, които включват храна, алкохол и занаятчийски изделия, а хубавото на този магазин е, че има и галерии, които разказват историята и произхода на всеки един артикул продаван там.

Имайки предвид това, мястото е чудесно за желаещите да се снабдят с някои сувенири и да прекарат време с местната общност.

Танабата Мацури

За посетителите на Бепу, желаещи да посетят местните фестивали е препоръчително да се отправят към съседния град Оита за Танабата Мацури.

Този фестивал се провежда през месец август, като продължава три дни и завършва в последния петък на месеца.

Фестивалът е ода за двама влюбени и посетителите могат да се насладят на невероятните паради и красиви украси из целия град.