Ботаническата градина в Сеул

Ботаническата градина в Сеул

05/12/2018 Off By ivo

Като столица на Южна Корея, в която живеят около 10 милиона души, Сеул е покрит с тежък фин прах, който вреди на здравето на жителите на града. Но новооткритата ботаническа градина в западната част на Сеул се превърна в рай за онези, които искат да дишат чист въздух.

Ботаническият парк, който е два пъти по-голям от парка Йоидо и е разположен в центъра на високотехнологичната индустриална зона Магок, е отворен за тестване след петгодишното му построяване, като ще бъде официално отворен за публиката през пролетта на 2019 година.

Закритата ботаническа градина се съставлява от 12 градини от тропически и средиземноморски градове, включително Джакарта, Барселона, Сан Франциско, всеки от които има разработена уникална растителна култура, осланяща се на техния климат, история и култура.

В ботаническата градина посетителите могат да се включат и в програми, насочени към повишаване на своите знания относно биологично разнообразие, могат да вземат участие във фестивали и изложения на растения, могат и да се разходят по платформите на езерото за разглеждане на водни растения и мигриращи птици от влажната зона, свързана с река Хан.