Servamp

Servamp

04/12/2018 Off By boris

Махиру Широта твърдо вярва, че просто е най-доброто и неприятните неща трябва да се избягват на всяка цена. Неприятно е да не правим нищо и да го съжаляваме по-късно – и тази идеология кара 15-годишното момче да вземе една улична котка на връщане от училище. Той с обич и дава името Куро, но все още не знае, че тази случайна среща ще предизвика изключителна промяна в ежедневието му.

Един ден Махиру се завръща у дома, за да открие нещо доста странно: тайнствен млад мъж, който никога не е виждал досега. В неговата последваща паника води до това, че неканеният гост е изложен на слънчева светлина и в шока на Махиру, той се превръщайки се в Куро! След това Куро се разкрива като обикновен мързелив вампир, Куро обещава да напусне през нощта. Една катастрофа след това води до това, че Махиру случайно сключва договор с новия си превозвач, пренасяйки го в животозастрашаваща битка на свръхестествени слуги и кръвожадни същества, която е всичко друго, а не и проста.

Това е сценарии, които много хора са виждали и преди. Нормалният ученик от гимназията се среща със свръхестественото и се вмъква в съвсем различен свят. Досега не изглежда, че има нещо прекрасно в този свят. Все още обаче не бях срещал история, в която споменатото свръхестествено създание буквално да е най-мързеливият човек в анимето, което често помага да се разхлаби “дълбокото” настроение, което историята придава и се случва с един забавен коментар за това как предпочита дрямка, отколкото да направи нещо “притеснително”.

Ако сте човек, който се радва на анимета с хубав визуален стил и ярки цветове, аниме, което е някак си “дълбоко”, но все пак успява да донесе забавни сцени (понякога, когато го очаквате най-малко), тогава силно ви препоръчвам това аниме.