Заведенията с най-вкусна храна в Инсадонг, Сеул

Заведенията с най-вкусна храна в Инсадонг, Сеул

10/04/2019 Off By ivo

Инсадонг е известен квартал в оживената столица на Южна Корея Сеул. Той е известен с това, че е едно от най-добрите места за придобиване на традиционни корейски продукти като произведения на изкуството, керамика, храна и дрехи. Нека разгледаме някои от най-интересните места, на които може да се намери най-вкусната храна в Инсадонг.

Санчон

„Санчон“ е един от най-добрите вегетариански ресторанти в Инсадонг. Интериорът му е изграден като будистки храм и всъщност е собственост на бивш монах, които е бил впечатлен от храните, с които се е храни по времето на монашеските си дни. Като цяло храната там не е пикантна и основните ястия се съставляват от регионални деликатеси, което прави заведението интересно и приятно за хранене.

Букчон Сон Манду

„Букчон Сон Манду“ е едно от най-известните заведения, в което се сервира манду в Сеул, особено ако се съди по дългите опашки от чакащи пред заведението. Манду представляват кнедли в корейски стил, пълни основно със зеленчуци, тофу и говеждо месо. Те могат да се приготвят по два начина, съответно пържени или задушени и идват с разнообразни пълнежи, предлагайки опознаване на истинския вкус на региона.

Гогунг

„Гогунг“ е ресторант, специализиращ в известната традиционна корейска храна бибимбап. Бибимбап за първи път е направен в Джонджу, остров, които се намира извън главната територия на Южна Корея, но ястието е било сравнително лесно за възпроизвеждане. Стандартната купа, в която се сервира ястието, съдържа ориз, овкусени зеленчуци, пържени яйца и сос от чили паста. Месо и други добавки могат да се прибавят към ястието по желание на клиента и всичко това да се сервира в гореща купа.

Ча Ияги

„Ча ияги“ буквално означава „чаена история“, но специалността на това заведение всъщност е корейското барбекю. Барбекюто е доста популярно в много от западните страни, но нищо не превъзхожда вкуса му в един от най-добрите ресторанти в страната, от която произхожда. Интериора на ресторанта пресъздава този на ханок (традиционна корейска къща), с места за сядане на пода. Оризът се приготвя в кухината на бамбукови пръчки и се сервира с разнообразие от странични ястия, от които посетителите могат да избират.

Клуб Мин

Клуб Мин е част от старо имперско семейно имение, превърнато в корейски и западен фюжън ресторант. Поради това мястото е популярно сред много туристи, които търсят корейска храна, която отговаря на техния вкус по-добре от традиционната и пикантна корейска храна. Персонала е облечен в ханбок (традиционно корейско облекло), за да подсилят представата за традиционна и изискана корейска кухня, а гамата от ястия, между които клиентите могат да избират, е обширна.

Волга

Кръстен на известната река в Русия, „Волга“ е италиански ресторант за паста и кончилиони намиращ се на средата на улица Инсадонг. Безспорно единственото европейско място за хранене в цял Инсадон – местност, която е предназначена да предава традиционния корейски дух. Външността на ресторанта изглежда доста непринудена и придава приказно усещане. Там също има добра селекция от коктейли, вино и бира, което прави ресторанта прекрасно място за наслаждаване на алкохолна напитка.

ДжинДжинБара

„ДжинДжинБара“ е едно от малкото места в Инсадонг, на които се предлага „кралска трапеза“. С влизането си посетителите се сблъскват с прекрасен интериор и уникален фонтан в средата на фоайето. По подобие на кралската трапеза от Чосон, всеки курс съдържа около двадесет традиционни корейски деликатеса.

Джирисан

„Джирисан“ е друг традиционен корейски ресторант, намиращ се в стара къща в стил ханок. Това, което го различава от другите ресторанти в този стил е стъкленият му покрив, който предлага на клиентите обяд под слънцето или приятна вечеря под звездите. Той е най-популярен заради многобройните си вкусни ястия, като там се предлагат над петнадесет деликатеса.

Самбапджип

Това е един от скритите ресторанти на Сеул, предлагащ традиционна корейска храна. Той има разнообразие от специалитети и се фокусира върху предоставянето на възможно най-много храни. Там също има много странични ястия, от които посетителите могат да избират, като в менюто са включени кимчи джиган, бибимбап, корейски палачинки и други регионални вкусотии на ниски цени.

Инсадонг Суджеби

В „Суджеби“ се предлагат известните кнедли от пшенично брашно, които съдържат стриди, картофи и тиква, както и разнообразие от корейски супи и нудли. Интериорът е изпълнен с глинени гърнета „хангари“ (традиционни корейски гърнета за ферментиране), а персоналът е гостоприемен, като слабото осветление в заведението прави мястото приятно за хранене. Едно от препоръчителните ястия там са корейските палачинки, наречени джон.