Играта Transistor / ревю част II-ра

Играта Transistor / ревю част II-ра

05/11/2018 Off By boris

Докато напредвате, събирате все повече и повече техники, наречени “функции”, всяка от които е същността на един паднал жител на „Клаудбанк“. Има общо 16 функции, включително директни атаки, движещи способности, функция, която създава кучешки помощник, функция, която временно превръща враговете в съюзници и други. Всяка една може да бъде отворена като активна способност или да надгради друга функция или да ви даде пасивен ефект на друга функция. Има забележително разнообразие от начини, по които тези техники могат да бъдат комбинирани, и използването на ефективни комбинации и прилагането им в битка е изключително удовлетворяващо.

Системата за битка в “Transitor” ви кара да се чувствате могъщи, като ви дава превъзходство в процеса, но също така ви насърчава да мислите внимателно за това, което правите. „Процесът“ има свои собствени трикове, понякога закривайки виждането ви над това което се случва, понякога ви изтръгва от спряното време без да ви предупреждава. Това е един умен враг, който прави сражението с него още по-приятно. „Transistor“ има ограничители, незадължителни модификатори, които правят живота ви по-труден, но ви възнаграждават с повече опит, така че ако искате по-предизвикателно преживяване, можете да го имате.

Но какво е процесът? И какво се е случило с всички жители на „Клаудбанк“? Ред се е закалела да стигне до дъното и не е сама. От вътрешността на „транзистора“ говори глас на човек, който носи живот на вашето търсене, тъй като той отговаря на вашите действия и бавно ви помага да разкажете историята на „Клаудбанк“. Винаги присъстващият глас поставя и връзка в сърцето на играта „Transistor“. Ред не може да говори – събитията от предната вечер са отнели гласа й – но нейните безсловесни действия разкриват ожесточената й решителност и както гласът говори от „транзистора“, Ред намера начини да реагира на него, връзката между двамата става ясна.

Хвърлайки светлина върху света са и неговите хора са файловете, придружаващи всяка функция. За да разкриете повече за тези хора, чиято същност е била заловена в „транзистора“, трябва да използвате функциите си по различни начини, като ги поставяте в активни слотове, ъпгрейд слотове и пасивни слотове, което ви дава стимул да променяте начина си на игра и да опитвате различни техники. Файловете са толкова добре написани и боядисват такива ярки снимки на падналите жители на „Клаудбанк“, които ви карат естествено да искате да откриете всички подробности, които съдържат.