Интересните тематични кафенета в Корея

Интересните тематични кафенета в Корея

16/10/2018 Off By ivo

С кафене на почти всеки завой, Сеул е известен със своята кафе-култура. Но може би най-забележителните кафенета в града са тези, които са тематични. С участието на всичко от чудовищни мотиви до нестандартни тематики.

Ddo-Ong Café

Докато Ddo-Ong може да не е най-апетитната тема за кафене, но то със сигурност е популярно, както се вижда от множеството туристи, които се събират в Ddo-Ong Café ежедневно. Разположено на покрива на търговския комплекс Ssamziegil на улица Insadong, кафенето предлага всичко свързано с тоалетна тематика. Осеяно е с малки цветни вакуумни помпи, които висят от дърветата и тоалетни от тип клекало, поставени стратегически в заведението, а посетителите могат да си направят снимки с неприятните, но по свой начин очарователни играчки изобразяващи тоалетни и ако.

Thanks Nature Café

Ако сте любител на природата Thanks Nature Café може би е идеалното място за вас. Красиво проектирано, кафенето се гордее с релаксираща атмосфера, с много зеленина и земен интериор. Окачени по стените са художествени портрети на различни животни, но един се откроява от останалите: овце. В допълнение към малките фигури и плюшените версии на пухкавата фауна има и две истински добре поддържани и охранени овце, които се намират на външния двор на заведението. Менюто в кафенето предлага разнообразна селекция от напитки, които са направени с естествени подсладители. Ако се чувствате гладни, опитайте вафлите им, които също са особено вкусни. Овцете също така обичат да похапват от апетитните храни, които заведението предлага, така че не приближавайте твърде близо до кошарата им!

Hello Kitty Café

Както подсказва името му, франчайзът Hello Kitty Café е трибют за една от най-сладките котки в света и е задължително посещение за феновете и приятелите й. От тапетите и масите, до огледалата в тоалетната, всичко е тематично, което го прави чудесно място за снимки. В допълнение към сервирането на много розови артикули и много носталгия, кафенето е известно с торти и напитки, всички от които са украсени с лицето на Кити.