Интересни факти за Корея – Трета Част

Интересни факти за Корея – Трета Част

07/11/2018 Off By ivo

Над 3 милиарда души са гледали музикалния видеоклип на корейския К-Поп изпълнител Psy от 2011 година насам. Той застана на върха на класациите в 30 страни по света. Световни лидери, включително бившият президент на Съединените Американски Щати Барак Обама и бившият британски премиер Дейвид Камерън, са имитирали танца от видеото. В песента се пее за квартала на богатите Гангнам в Сеул.

Южна Корея е един от най-големите пазари за пластична хирургия на глава на населението в световен мащаб. Смята се, че между 1/5 и 1/3 от жените в Сеул са претърпяли някаква форма на пластична или козметична операция.

Груповите слепи срещи в Южна Корея се наричат „Meeting“ или „So-getting“ и това е много популярен начин за младите студенти да се срещат за вечеря или напитки.

Заедно с обитателите на Токио, живущите в Сеул получават най-малко количество сън от всички жители в големите градове в света, като то се равнява на по-малко от 6 часа за нощ.

Южнокорейците се наслаждават на това, публично да демонстрират статуса на връзките си. Обикновено се виждат двойки, които се държат за ръце, целуват и носят съвпадащи тоалети.

Южна Корея има най-бързите безжични интернет скорости на планетата, със средна скорост на изтегляне от 33.5 мегабита в секунда, почти три пъти по-висока от втората по бързина средна скорост на изтегляне в Хонконг. Страната има и средна скорост на качване от 17 мегабита в секунда.

Южнокорейците обичат Honey Butter Chips, което представлява картофен чипс, овкусен с мед и масло от Франция. Тъй като количеството в магазините се изчерпва толкова бързо, се провеждат томболи за шанса да си купиш торба чипс, а една такава може да бъде продадена за около 100 долара в eBay.