Какво още можем да видим в Токио – Ден Три

Какво още можем да видим в Токио – Ден Три

28/01/2019 Off By ivo

За последния ден ще започнем от южната част на централен Токио, с комбинация от история и модерност.

Рибният пазар Тойосу

През октомври месец 2018-та година рибният пазар е преместен от хаотичния, но пъстър пазар Цукиджи в модерния, но някак стерилен пазар Тойосу. Това означава, че сутрешното посещение на пазара не е толкова вълнуващо, колкото някога би било, но все пак си струва да се види.

Акцентът на посещението за много хора е търговията с риба тон рано сутрин и можете да видите как всичко се случва в ранните часове на деня. Но ако не искате да ставате толкова рано, има и други неща, които да видите.

На пазара има доста активност, но си струва да го посетите преди осем часa, за да видите най-доброто, което той предлага. За разлика от предишния пазар Цукиджи, на който буквално се движите между продавачите, на този нещата са малко по-различни и подредени, но все пак ще е интересно да разгледате всички морски дарове, които се предлагат там и препоръчващите ги търговци.

Градини Хамарикю

Красивата градина Хамарикю е един от най-красивите паркове в Токио. Тази голяма озеленена зона се намира на място, което някога е било вила на феодален лорд и ловни полета, това също така е и мястото, на което река Сумида се влива в токийския залив.

Освен красивото разположение на градината има и специфични неща, които могат да се видят само там, като цветни градини, светилища и прекрасни гледки. Също така има чайни, в които можете да си починете, и превоз с лодки, ако имате желанието да се разходите по реката.

Гинза

След посещението на градините е препоръчително да хванете метрото до някоя от гарите в Гинза. Това ще ви отведе в един от най-престижните, ако не и най-престижният, райони на Токио.

Може вече да сте се пренаситили от пазаруване и разглеждане на магазини, но ако не сте това е мястото, където ще намерите някои от най-добрите бутици и универсални магазини. Най-добрите магазини там са може би тези, които специализират в едно конкретно нещо като пръчици за хранене, шоколади, химикалки и каквото можете да се сетите, най-вероятно ще го намерите.

В Гинза също има висококачествени кафенета и ресторанти със сладкиши и ястия-специалитети, така че е добро място, на което да се поспрете и починете.

Също така е препоръчително да посетите района, защото в него има доста интересни неща, които да разгледате, отвъд улиците, които са достатъчно прекрасни, за да привлекат вниманието ви.

Можете да се отправите към парк Хибия, който винаги е пълен с интересни дейности като концерти, улични изпълнения, изкуство и различни шоута.

Токийски международен форум

Още едно от нещата, които е хубаво да посетите в Гинза, е Токийският международен форум. Това е голям изложбен център. Той е построен през 1996 година, но все още изглежда модерен и съвременен. Сградата е проектирана във формата на лодка с помощта на извита стомана и стъкло.

Улицата на рамена

Това ви довежда до главната станция в Токио, която е толкова огромна, че подземните коридори изглеждат все едно могат да ви отведат до всяка точка на града.

Една от популярните части на гара Токио е улица Рамен, където има съвкупност от добри ресторанти за рамен, сгушени в малка подземна уличка. Определено ще можете да намерите по-добри заведения в града, ако знаете къде да търсите, но това преживяване предлага нещо по-забавно и специално.

Музей Яйои Кусама

Музеят е сравнително нов, открит е в края на 2017 година и е един от най-популярните музеи в града. На показ там са творбите на японската художничка Яйои Кусама, която е международно известна с уникалния си полка дизайн.

Музей Незу

Ако се наслаждавате на музеите с изкуство, друг от тях е Незу. Този красиво проектиран музей се помещава в сграда, която сама по себе си заслужава да бъде видяна, но също така предлага прекрасна колекция от традиционно японско и азиатско изкуство.

Градината на музея Незу е друга забележителност и много хора го посещават само за да прекарат времето си в нея. Това не е едно от най-известните места в Токио, но за хората, които знаят за съществуването му е задължителна спирка от пътуването им.

Храм Хие

Може да ви е омръзнало от храмове и светилища, но има още едно забележително място, което е препоръчително да видите.

Храмът Хие е едно от най-големите светилища в Токио и е разположен на върха на малък спокоен хълм, който се крие измежду търговските сгради около него. Настоящите сгради датират от 1958 година, но самия храм е бил основан около 15-ти век.

Музея на паразитите Мегуро

Може да звучи странно да отидете в музей, посветен на паразити, и в действителност е. Но със сигурност ще ви бъде интересно.

Малкият музей предлага безплатен достъп до изложбеното пространство, където се показват огромен брой различни видове паразити, които са били добити от хора или животни.

Това със сигурност не е отбивка по туристическия маршрут, подходяща за всеки, но ако искате да видите нещо наистина странно, това е мястото, което трябва да посетите.

Музей на хвърчилата Таимейкен

Този малък музей може да не заема много място, но е абсолютно претъпкан с неща, които е интересно да се видят.

Музеят е лична колекция от стотици хвърчила и свързани с тях артикули. Няма особено много разяснения за самите тях, просто много цветни хвърчила от традиционен японски дизайн до модерни и абстрактни.

Забавно е да се отбиете и разгледате, като това няма да отнеме много време, освен ако нямате конкретен интерес към тематиката – въпреки че бихте могли да прекарате много по-дълго време там, ако това е ваше хоби.