Какво още можем да видим в Токио – Ден Втори

Какво още можем да видим в Токио – Ден Втори

27/01/2019 Off By ivo

В първия ден разгледахме източната част на град Токио. Днес ще разгледаме някои неща, намиращи се в западната му част.

Къща Кюу Асакура

Когато мислите за Токио в съзнанието ви изникват оживени модерни райони или за популярни исторически места. Но Токио има и по-тиха традиционна страна, ако знаете къде да търсите.

Тази къща е построена за политик, наречен Тароджиро Асакура през 1919 година, така че е по-забележителна от средностатистическия дом и е прекрасен пример за традиционния японски дизайн и архитектура. Основната сграда е изработена от дърво с плъзгащи се врати, подове, заслани със сламени рогозки и обичайният минималистичен дизайн.

Има и голяма градина, която е внимателно проектирана и отнема около десет минути за да бъде обходена. Това място предлага чудесно преживяване, в което да видите малко от тихото наследство на този оживен град.

Заслужава да се отбележи, че районът около Кюу Асакура, наречен Дайканяма, е много шикозен в днешен ден, така че ако се интересувате от бутици от висок клас или луксозни кафенета, може би ще искате да разгледате улуците му.

Кръстопътят в Шибуя

След къщата се отправете към квартал Шибуя, който се намира само на около двадесет минути пеша от нея.

Шибуя е един от най-забързаните и натоварени квартали в Токио, а сред туристите е особено известен с най-натоварената пешеходна пътека в света, която се намира пред централната железопътна гара.

Това е доста интересно място, на което може да наблюдавате забързания живот в Токио, като можете да седнете в някое от кафенетата наблизо и да наблюдавате спокойно от прозореца му.

Шибуя не разполага с много специфични неща, които туристите могат да видят, но има доста неща, които да заинтригуват интереса ви. Просто се разходете по улиците на квартала и наблюдавайте хората и действията им.

Мястото е известно и с предлагането на дрехи, следващи най-нашумелите модни тенденции, така че е добро място за разглеждане на магазини.

Омотесандо

Когато приключите с Шибуя, хванете метрото до гара Омотесандо или повървете пеша до там, тъй като и това място се намира на около двадесет минути. Това ще ви отведе в най-важния моден район в Токио.

Дори и да не се интересувате от пазаруване разглеждането на магазините и, още по-интересно, хората, предлага очарователна гледка към съвременен Токио. Стиловете там са наистина артистични, а някои са си направо чудати.

Разходете се по главния булевард Омотесандо, който ще ви отведе покрай магазините на големите модни марки.

Докато се отправяте на запад, ще влезете в известния район, наречен Хараджуку. Отклонете се от главния булевард и разгледайте страничните улички, които предлагат най-готините и нови модни тенденции. Там също има някои чудесни малки кафенета и ресторанти.

Парк Йойоги

От Хараджуку можете да стигнете лесно до парк Йойоги, ако сте се отклонили от маршрута можете да хванете метрото до гара Йойоги Коен.

Парк Йойоги е един от най-интересните паркове в Токио, но не поради растителността си, а по-скоро заради хората. От дълго време насам това е било място за изпълнители, за косплей, за музиканти и други хобита, включващи мода и изкуство.

Тези дни се виждат по-малко костюмирани хора отколкото бихте могли да видите преди десетилетие, но все още има доста голям брой изпълнения, особено през почивните дни.

Можете да вземете обяд за изпът, като например бенто и да похапнете в парка наблюдавайки представленията.

Храм Мейджи

В същата паркова площ като парк Йойоги е една от най-важните забележителности в Токио, а именно храм Мейджи.

Това шинтоистко светилище е открито през 1920 година и е посветено на император Мейджи, който е починал осем години преди откриването му, и съпругата му. Той е един от най-важните японски императори в историята на страната, като на него се преписва развитието на модернизацията и отварянето на страната към останалия свят.

До храма се достига чрез дълга разходка през залесена горичка. Можете да посетите и голямата вътрешна градина, но това не е задължително. Основната зала на светилището и свързаният с нея музей в съкровищницата са по-интересната част от обекта.

Правителствена сграда на Токио

Има много места в Токио, от където можете да се насладите на невероятни гледки към града, така че нека научим повече за тях.

Първото място е Правителствената сграда на Токио, към която е препоръчително да се отправите след светилището. Ако излизате от северния изход на храм Мейджи сградата се намира на около петнадесет минути пеша, а може и да хванете метрото до гара Точо-Мае.

Правителствената сграда на Токио разполага с две тераси за наблюдение, по една в двете кули на сградата, като и двете се издигат на височина около 200 метра. От там ще получите чудесен изглед към Токио и ако времето е добро ще можете да видите планината Фуджи.

Шинджуку

Сега вече сте се озовали в Шинджуку, един от най-оживените квартали в Токио. Там ще намерите изобилие от неща, които да направите и опитате!

Шинджуку е претъпкан с ресторанти, барове, магазини и развлечения. Подобно на Шибуя, там няма много забележителности в традиционния туристически смисъл. Това е място, което трябва да бъде по-скоро изживяно, отколкото разгледано.

Препоръчително е да отделите известно време за да проучите и разгледате улиците и да се потопите в забързания начин на живот в Токио. Може би ще искате и да посетите клубове за аркадни видео игри, да пазарувате в универсални магазини или просто да усетите кипящия живот около вас.

Ако вечерното време наближава, Шинджуку е най-добрата зона за нощен живот, така че сте на правилното място, било то за вечеря или напитки.