Sushi Police

Sushi Police

26/01/2019 Off By boris

Хонда, Кавазаки и Сузуки съставляват елитната девета част от Суши полицията – работна група с единствената цел да надушат ресторанти, обслужващи незаконно или нетрадиционно суши, и да ги изкоренят, независимо колко незначително е тяхното престъпление. Суши полицията пътува свободно по целия свят в преследване на тези злобни престъпници ден или нощ, със силното им чувство за справедливост и Световната организация за опазване на културата, която ги подкрепя. Никакви нарушители на традиционната японска кухня не могат да избягат от гнева им! По време на една от техните пречиствателни мисии, полицията за суши се сблъсква със Сара – красива, млада телевизионна репортерка, която иска да ги разобличи и да докаже, че в Световната организация за опазване на хранителната култура има много корупция. Те я ​​разпитват, но нейните хитрости, умения и превъзходства й позволяват лесно да избяга от хватката им, като задейства верига от събития, които ще доведат до истинската цел на разкриването на суши полицията.

Суши полицията е социален коментар / сатира на японския национализъм, базирана на истински събития. През 2006 г. японският министър на земеделието е ял в японски ресторант в Колорадо и е забелязал, че сушито е сервирано заедно с корейското говеждо барбекю. Той бил възмутен от това, твърдейки, че ресторантът не е автентичен и не е правил японската култура. За да предотврати растежа на този тип заведения, той предложи идея на японското правителство: да създаде полицейски сили под прикритие, за да отидат в японски ресторанти в чужбина и да преценят кухнята. Ако беше автентичен, щеше да получи промоция на прозорците на ресторанта, както и спонсорство на уебсайт на японското правителство. Новините от медиите се разпространиха и измислиха термина “полиция за суши”, за да се подиграват с предложението.

Цялото аниме е едно голяма пародия на случилите се събития и ви съветвам, да не сте лошо настроени от негативните коментари в интернет пространството и да се насладите на необичайната му анимация, която е по типична за западните анимации. Като аниме от съответния комедиен жанр, то се справя много добре спрямо стандартите и бюджета си. Препоръчвам го на всички, които са почитетели на японската култура и искат просто да се посмеят.