Mahou Shoujo Nante Mou Ii Desukara

Mahou Shoujo Nante Mou Ii Desukara

26/01/2019 Off By boris

Юзука Ханами е младо, безгрижно момиче, което живее най-обикновен живот. Въпреки че баща й работи денонощно и майка й рядко е вкъщи, тя все още се радва и се стреми да бъде отличен ученик.

Митън, от друга страна, е извънземна форма на живот с възможност да превърне своя господар в магическо момиче, воин, който се бори със злото, където и да се появи. Въпреки това, няма толкова врагове, колкото са били, така че Митън е бил без работа за известно време. Гладен и бездомен, той се настанява в купчина боклук. Когато един ден Юзука минава покрай него, Митън се възползва от възможността да предложи услугите си на младото момиче. Юзука с неохота се съгласява, но когато се превърща във вълшебно момиче и открива, че нейният костюм е бански, тя започва да си мисли, че се е забъркала в нещо в което не е трябвало!

“Mahou Shoujo Nante Mou Ii Desukara.” е една добра изненада, за жанра “магическо момиче”. Въпреки, че този жанр обикновено се изобразява като млади тийнейджърки, които се борят с лошите момчета по много момичешки мода, имаше серии като “Мадока Магика”, които се оказват много по-тъмни и пълни със сюжетни обрати. Е, това шоу не е нито едно от двете. Като първо и преди всичко комедийно шоу, тя използва момичешката магия и трансформация чисто за комедиен ефект, и в същото време може да се тълкува като пародия на “Мадока Магика”. Резултатът от това е много весело шоу с комедия, която, както винаги, е или хит или пропуск.

Все пак, има едно нещо, което си струва да се спомене: епизодите са само 4 минути, и като се има предвид, че интрото песента (да, има мини интро песен) е 50 секунди, получавате около 3 за епизод. Това означава, че почти несъществуващата история се прекъсва веднага щом започнете да се чувствате комфортно, или смяхът ви на шегите се отрязва точно така. Чувствах нуждата от тези епизоди да е поне 10 минути, и лично това повлия най-много на мнението ми. От друга страна, за всички вас, които не сте сигурни да го гледате, но все още сте заинтригувани, проверете 2 епизода само за да видите дали си струва да го гледате или да не отнемате от ценното си време.