Как да си приготвим Omurice?

Как да си приготвим Omurice?

30/10/2018 Off By toni

Нямате си на идея какво представлява това ястие?
Omurice (Omu-raisu) се състои от омлет, приготвен с пържен ориз и обикновено покрит с кетчуп. Името произлиза от omu и raisu, тоест омлет и ориз. Омърайс е популярно ястие, което се приготвя обикновено вкъщи. Смята се, че ястието е произлезнало в началото на 20-ти век в Токио. Скоро обаче е пренесено в Корея и Тайван. Най-големите почитатели на Омърайс са деца и ученици.

Съставки:
½ лук
1 обезкостено пилешко месо
1 супена лъжица зехтин
½ чаша замразени смесени зеленчуци
сол
Прясно смлян черен пипер
1½ чаши варен ориз
1 супена лъжица кетчуп
1 ч. Соев сос

За омлета:
2 големи яйца
2 супени лъжици мляко
2 супени лъжици зехтин
6 супени лъжици чедър сирене (или всякакъв вид)

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситни парчета.Нарежете пилето на парченца около 1см. Загрейте зехтина в тиган и сложете лука. Дръжте го докато не омекне. Добавете в тигана пилето и пържете докато не изчезне розовият му цвят. Добавете смесените зеленчуци, заедно със сол и пипер на вкус, разбъркайте. Добавете свареният ориз в тигана и разбъркайте. Накрая добавете соев сос и кетчуп. Така приготвихте плънката.

За омлета:
Разбийте 1 яйце и 1 супена лъжица мляко в малка купа. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тигана при средно висока температура. Когато тиганът стане горещ, налейте яйчната смес и наклонете, за да покрие дъното. Изчакайте няколко минути. Поставете 3 лъжици сирене и малко от плънката с ориза върху омлета. Използвайте шпатулата, за да сгънете двата края на омлета към средата, и да завиете пържения ориз. Преместете оморайсът към края на тигана. Внимателно обърнете тигана и поставете в чинията. Докато е горещ омлета, украсете с кетчуп.

Автор: Елм