Akiba’s Trip The Animation

Akiba’s Trip The Animation

30/10/2018 Off By boris

Отаку братa и сестрaтa Тамотсу и Никава Денкигай пазаруват в Акихабара, когато са затрупани от чудовища които косплейват вампири. Тези същества, известни като “Бъгавите”, могат да завладеят всеки, който ухаят и скоро започват да причиняват хаос в града. Тъй като Тамотсу се намира в примката на едно от тези същества, той е спасен от загадъчната Матоме Майонака и нейната вярна бейзболна бухалка. Заедно те се борят с още няколко срещи с “Бъгавите”, но по време на една от тези срещи Тамотсу е смъртоносно ранен докато защитава Матоме. Без друг избор, тя го съживява като високо ниво „Бъгав“ – точно като нея!

Тамотсу и Матоме заедно с лесно възбуждащата се отаку косплейърка Ариса Ахокайнен съставят групата “Електрическата майонеза” и започват да изцеряват “Бъгавите” по единствения начин, по който знаят как: като разкъсат дрехите им и ги изложат на слънчева светлина!

Най-голямото предимство на анимето в моите очи е колко сърцето и душата на създателите се усеща в това аниме. Анимето е любовно писмо до Акиба и всичко, който можете да намерите там. Компютри, игри с карти, аудиофили, „Street Fighter“, борба и др. Всеки епизод е любовна пародия на тези субкултури и е най-голямата сила и слабост на анимето. Ако сте запознати с това, което се случва, и е пародирано в дадения епизод, вие ще се насладите изключително много, но ако не, може да се почувствате като че ли оставате извън шегата. Това води до всеки епизод да бъде доста силен или слаб за всеки различен зрител. За мен „Akiba’s Trip The Animation“ е изненадата на сезона и беше пълна радост да го гледам. Анимето знаеше какво иска да постигне и минава с великолепни оценки. Толкова беше глупаво, забавно, енергично и оживено, това е едно истинско пътуване до Акиба.