Киносаки Онсен, съкровище от периода Хейан – Втора Част

Киносаки Онсен, съкровище от периода Хейан – Втора Част

22/11/2018 Off By ivo

По-голямата част от витрините на магазините в Киносаки разполагат с огромни прозорци, зад които се предлагат всякакви сувенири и други интересни неща на преминаващите по улиците посетители.

Зад тези плъзгащи се стъклени врати са разположени бутици, специализирани в местни продукти, като саке или фигури от слама, а други предлагат разнообразен избор за различни вкусове и бюджети, в които всеки може да седне и да се нахрани доволно. Между тези хибридизирани магазини и ресторанти са разположени и други атракции като пачинко машини и карнавални забавления, от които може да се спечелят огромни плюшени награди.

Сато но Ю, който е в непосредствена близост до Киносаки Онсен, е най-новият горещ извор в града и е отворен за посетители едва от 2000-та година. За опитните посетители на онсени, това е горещ извор, който лесно могат да пропуснат, както заради неговата новост, така и поради относителната близост на другите шест налични бани в града. На север от Сато но Ю, близо до устието на река Отани, е разположен най-посещавания от семейства горещ извор, Джизо-ю, който предлага занималня за деца и отделни семейни бани.

Придвижвайки се на запад по реката, следващата баня е Ианаги-ю. Това е баня за истинските онсен любители. Дизайна и е омекотен и стилен, а извора има най горещата вода в града.

В близост до Ианаги-ю, където търговската улица се среща с реката, се намира Ичи но Ю, най-разпознаваемата баня в Киносаки. Като перфектна пощенска картичка, сградата в стил „Момояма“, напомня за красотата и грандиозността на театър Кабуки, въпреки че баните вътре са доста по-обикновени от другите, които се предлагат в града.

Централно разположена по търговската улица е Гошо но Ю, която превъзхожда всички други бани в града за най-добри атракции. Тя предлага басейн с дълбочина 1.1 метър, сауна и висок дървен таван, който осигурява покритие на откритата баня с медитивен изглед към течащия водопад точно пред нея. Естествено, откритите бани са разположени непосредствено до водопада.

Самият Киносаки, е едно малко и семпло удоволствие, което никакъв случай не бива да се пропуска.