Корейската древна красота оживява в Доксугунг през нощта

Корейската древна красота оживява в Доксугунг през нощта

11/12/2018 Off By ivo

Със залязването на слънцето и настъпването на нощта,дворецът Доксугунг в сърцето на Сеул бива осветен от ярки светлини и силуети.

Посетителите се наслаждават на прекрасна гледка, създадена от дворцовите сгради от династия Чосон (1392-1897), включително залесени градини, фонтани и неокласически структури.

Основните структури на Доксугунг са неговата главна зала,двуетажната сграда Сокоданг, приемната зала Джонггуанхон и Хамньонгджон , където крал Годжонг – 26-ят монарх от династията Чосон и първи император на краткотрайната корейска империя – е живял и починал.

Залата Сокджоджон и градината й в западен стил излъчват неокласически чар, по оригинален дизайн на британският архитект Г.Р. Хардинг. В Сокджоджон се помещава Историческият музей “Daehan Empire”, докато в сграда в западната му част се помещава Националният музей за модерно и съвременно изкуство, “Deoksugung”.

¾ÆÀÌÇ÷¯½º ´ö¼ö±Ã. Park Hyun Koo/ 2018.11.02

Доксугунг първоначално е бил резиденция на великият принц Уол Сан (1454 – 1488 година) през Чосон. Той става кралски дворец по време на японските нашествия в Корея (1592 -1598 година),известни като войната на Имджин, докато другите дворци са били изгорени до основи.

Стените, обграждащи комплекса,са осветени през нощта, образувайки прекрасни изгледи подчертавайки обграждащата ги тъмнина. Каменната стена на Доксугунг – 100-метрова пътека, обграждаща двореца, е възстановена и отворена за посетители през август 2017 година. Тя е част от 170 метра висока и 1.1 километра дълга стена, която преди това е била заета от британското посолство в Сеул. Пътеката на крал Годжонг, която се простира на 120 метра от каменната стена до парк Джонгдонг, бе отворена за публиката през месец октомври.