Bungou Stray Dogs

Bungou Stray Dogs

11/12/2018 Off By boris

В продължение наседмици сиракът от сиропиталището Ацуши Накаджима е измъчван от мистичен тигър, за който само той е наясно. По подозрения, че е заднеобикновените инциденти, 18-годишният е рязко изритан от сиропиталището и остава гладен, бездомен и се скита през града.

Докато гладува на брега на реката, Ацуши спестява един доста ексцентричен човек на име Осаму Дазай от удавяне. Невероятно ентусиазирано самоубийство от свръхестествен детектив, Дазай разследва същия тигър, който тероризира момчето. Заедно с партньора на Дазай, Допо Куникида, те решават мистерията, но решението му оставя Атсуши в лошо положение. Тъй като се случват различни странни събития, Ацуши се принуждава да се присъедини към тази фирма на свръхестествени следователи, като се занимава с необичайни случаи, с които полицията не може да се справи, заедно с многобройните си загадъчни колеги.

Както някои могат да очакват, Агенцията за въоръжени лица също привлича врагове. Това е мястото, където Порт Мафия се появява. Работейки от сенките с мистериозен произход, ние също се срещаме с Рюноске Акутагава, мистериозен член на Порт Мафия, който изглежда има история с Дазай. Другите членове, от мафията, също показват своята безскрупулност и липса на грижи за човешкия живот, като терористичния бомбардист Момойиро Каджи. Въпросът е, че анимето ги прави основните антагонисти още в началото, противопоставяне на това, в което Ацуши вярва. В един момент дори среща младо момиче, известно с убийството на 35 души, но все пак се надява, че има някакво изкупление за нея.

„Bungou Stray Dogs“ е аниме, което може да бъде гледано от всеки от самото начало без никакви познания за литературата на сериите. Комедията в анимето може да се почувства като малко че ли стреля на посоки. След уводните епизоди, историята е доста по-голяма, така че търпението е ключът да се насладите на шоуто. За щастие, има достатъчно развлечения, осигурени от уникалните гласови актьори на героите, теми и разкази, за да бъдете подготвени за дива обиколка.