Места в Япония, идеални за почивка през лятото

Места в Япония, идеални за почивка през лятото

22/02/2019 Off By ivo

Въпреки че времето в може да бъде неприветливо и въздуха доста горещ и влажен, лятото все пак е прекрасно време да се възползвате максимално от това, което Япония може да предложи. Месеците между юни и септември са подходящи за плаж, походи по планината Фуджи и посещаване на разноцветните фестивали по време на летния сезон. Ако планирате да посетите Япония през лятото, нека разгледаме няколко места, които си заслужава да добавите към маршрута си.

Хакуба, Нагано

Място, което обикновено се свързва с по-студените месеци, село Хакуба в Нагано отдавна се счита от международните посетители за една от най-добрите заснежени дестинации в страната. Но това, което много хора не знаят, е че районът може да бъде също толкова красив и през лятото и много по достъпен за посещение поради по-малкия наплив от туристи. Със своите живописни планински вериги със заснежени върхове и по-прохладния климат, това е перфектната дестинация ако търсите разнообразие от топлината, заливаща останалата част на страната.

Дори да няма сняг много от лифтовете в района, като тези в ски курорта Хаппо-Уан, все още са в движение, което позволява на посетителите да достигнат красивите върхове и долини в района и да се насладят на най-живописните гледки, предлагани в цяла Япония. Също така, друга опция е посещението на езеро Аоки, където може да се плава с каяк, да се плува или просто да се насладите на лек пикник. Със своята невероятно чиста планинска вода и прекрасната си природа, местността е една от най-приятните летни дестинации в страната.

Шимода, Изу

За спокойно преживяване на плажната ивица недалеч от Токио, полуостров Изу е едно от най-подходящите места. Дом на колекция от живописни плажове, разпръснати по крайбрежието, този полуостров може да бъде открит в южната част на Япония точно под планината Фуджи.

Докато проправяте пътя си на юг ще откриете редица приятни крайбрежни градове, включително Атами, Ито и Хигаши Изо. Но най-голямата атракция е Шимода, малък плаж, разположен на юг. Това е мястото, където американският комодор Матю Пери за пръв път пристига в Япония през 1853 година, като започва дипломатически отношения между двете нации, което прави местността доста интересен исторически обект.

Две от най-добрите места в района за прекарване на един приятен летен ден са местните плажове Ширихама и Набетахама. Ако ви се иска да прекарате ден на голям открит бряг, посипан с бял пясък и кристална вода, можете да се отправите директно към Ширихама. След като прекарате сутринта си там е препоръчително да се посети и плажът Набетахама, сенчест скрит залив, обичан от местните жители.

Хачиджоджима, острови Токио

Когато чуем името Токио, повечето от нас се сещат за столицата мегаполис, но знаете ли, че всъщност това е технически името на някои разнообразни, тропически и отдалечени острови? Също известен като архипелаг Изу, състоящ се от общо девет острова, които са лесно достъпни за туристи.

Намиращ се на юг от Шимода, почти на триста километра от Токио, Хачиджоджима е един от най-отдалечените, но и един от най-зашеметяващите острови. Заобиколен от бяло пясъчно крайбрежие, кристално чисти води, дом на делфини и на гъсти гори, далеч от бетонената столица и е незабравимо място за почивка. Ако искате още приключения от този остров можете да се отправите към вулканичния остров Аогашима, за който се казва, че е едно от най-добрите места за гледане на звездите.

Ишигаки, Окинава

Когато хората планират ваканция в Япония, някои от първите неща, за които се сещат са историческите улици на Киото, неоновите светлини на Токио и черешовите дървета, които придават цвят на страната през пролетта. Въпреки това, някои авантюристи, обожатели на морето и плажовете, започват да откриват, че Япония всъщност е дом на някои тропически убежища, достатъчно зашеметяващо красиви, за да се конкурират с летни курорти като Фиджи.

Отправете се към Окинава, най-южната префектура на Япония, където можете да откриете една от най-добре пазените тайни на страната. Дългогодишна туристическа дестинация за местните жители, тази колекция от острови бързо се превръща в допълнение към маршрута на запознатите пътешественици. През 2018 година остров Ишикаги в Окинава бе обявен за номер едно дестинация за пътуване за 2018 година на ТрипАдвайзър, като титлата взима под внимание положителни отзиви за местата за престои и настаняване, ресторантите, атракциите и интереса проявен към локацията онлайн. Невероятни непокътнати плажове, уникална култура и някои от най-невероятните ястия, които може да намерите.

Планина Фуджи

Ако имате желание да изкачите емблематичната планина Фуджи, перфектното време за това е в средата на лятото. Месеците от началото на юли до средата на септември са единственото време, в което планината всъщност е отворена за посетителите, желаещи да изкачат внушителния й връх, издигащ се на над 3 000 метра.

Изкачването може да се осъществи за около един ден, въпреки това, повечето хора предпочитат да започват пътуването си през нощта, за да стигнат до върха когато слънцето изгрява. На планината има хижи за нощувки в случай, че температурите паднат драстично.

През летните месеци планината не е покрита със сняг, което прави похода сравнително по-безопасен и не твърде предизвикателен дори за най-неопитните катерачи. Потенциално най-голямата трудност, с която повечето посетителите трябва да се справят, са тълпите от други местни и международни туристи, които са там по време на краткия период, в който изкачването е позволено.

 

Каруизава, Нагано

Зашеметяваща през зимата и прекрасна през есента, Каруизава е популярна туристическа дестинация за японските туристи през цялата година, въпреки това бързо придобива репутацията на едно от най-добрите летни убежища. Разположена във високите части на красивата префектура Нагано, подобно на Хакуба там е по-хладно в сравнение с останалата част от Япония.

Това е идеално място за разходки, районът е дом на множество живописни пешеходни пътеки в подножието на планина Асама. Не забравяйте да посетите Каруизава Шираито – уникален изворен водопад. Местността е и дом на изискани заведения за хранене и пазаруване, този малък град отдавна се смята за по-луксозен курорт през зимата, но все пак се адаптира към новата си репутация като място за идеалния летен отдих.