Най-вкусният рамен в Осака

Най-вкусният рамен в Осака

26/02/2019 Off By ivo

Ако сте запознати само с бързо приготвящите се нудли, които днес могат да бъдат намерени почти във всеки малък и голям магазин, ще е добре да се запознаете с рамен. Япония е едно от най-добрите места, в които можете да опитате това ястие в цялата му прелест. Макар и Осака да не е най-известна с нейния рамен, града бива наричан „кухнята на нацията“, като в кулинарната столица има безброй вкусни ястия. Нека разгледаме някои от най-добрите заведения за рамен в Осака.

Мицука Бозе

Идеален за гладни посетители, този вкусен ресторант за рамен може да бъде намерен в сянката на сградата Скай Умеда, една от най-добрите атракции в Осака. По-голям от нормалните заведения за рамен, Мицука Бозе специализира във вкусен, базиран на мисо рамен, но също така е препоръчително да не изпускате и суи-гьоза, варени кнедли, които се предлагат в заведението.

Мазенибо Джунки

Това малко, очарователно заведение за рамен дори не предлага места за сядане, но това не трябва да възпира посетителите. Специалитета на Мазенибо Джунки е пикантен и ароматен, уникална порция рамен без бульон. Заведението е разположено точно в средата на Ниппонбаши, центъра на културата и евтина електроника в Осака, това малко заведение е също толкова възхитително, колкото и заобикалящата го околност. В духа на равните възможности в заведението работят само жени готвачи, нещо необичайно и добре дошло в доминираната от мъже рамен индустрия в Япония.

Ме-ча-ку-ча

Ако сте в настроение за малко по-различен тип рамен е препоръчително да се отправите към Ме-ча-ку-ча, за да се насладите на вълнуващия вкус, пълен с изненадващи обрати в този ресторант. Към тази така традиционна храна са добавени необичайни вкусове, като например рамен, вдъхновен от тайванците, изпълнен с нотки на карамфил и анасон, или тайландски том юм рамен, пикантен и ароматизиран с лайм.

Мен-я Егучи

Мен-я Егучи се намира в Есака, но си заслужава разходката. Това е малко заведение, но абсолютен фаворит на работещите и живеещите в близост. Опитайте тяхното цукемен – купа с нудли, поднесена с допълнителна купа бульон за потапяне. Порциите са доста щедри, така че мястото предлага предостатъчно за цената, която плащате и ще ви остави заситени.

Кикухан

 

Кикухан е закътан сред задните улички на Наказакичо, много удобно местоположение и все пак старомоден квартал в близост до центъра Умеда. В Кикухан се сервира смесица от рамен със свински и пилешки бульон, създавайки кремообразна вкусна супа. Мястото е идеално за почивка, докато се скитате по изисканите кафенета и художествени галерии в района.

Содайшо

Ако търсите най-добрия шою рамен (рамен със соев сос) в Осака, Содайшо е най-подходящото място. Този малък ресторант е толкова популярен, че не може да побере всички посетители, така че обикновено има редица от чакащи пред вратите му. Бульонът е доста солен и чеснов, така че посетете това място за едно незабравимо преживяване.

Зундоя Шинсайбаши

Рамен Зундоя произхожда от Химеджи, местността с най-красивия японски замък. Техният стил рамен е тонкацу, който е базиран на свинско месо, но от там клиентите могат да персонализират ястието си по много начини – може да се избере твърдостта на рамена, количеството масло в бульона, пикантността и топинга. Ресторанта може да бъде разпознат по гигантския фенер, висящ над входа, и е отворен денонощно.