Concrete Revolutio: Choujin Gensou

Concrete Revolutio: Choujin Gensou

26/02/2019 Off By boris

В един слънчев юлски ден в 41-та година от ерата на Шинка, на Джиру Хитойоши е възложено тайно да подслуша тайната среща между висш правителствен учен и индустриален шпионин. Но, прикритието му е разкрито и шпионинът се разкрива, че е пришълец. Наред с последвалия хаос, Джиру привлича помощта на келнерката на кафето и магическото момиче Кикко Хошино, една от многото „свръхчовеци“, които се сливат в обществото и тайно защитават човечеството от извънземни заплахи. Като член на правителствената агенция, известна като “Super Population Research Laboratory”, Джиру има двойната задача да защитава свръхчовеците, които защитават човечеството и да се разпореждат с всички, които се смятат за твърде опасни за живеене. Доказала себе си като достоен съюзник, Кикко е поканена да се присъедини към агенцията, като най-новата им служителка. Прескачаме напред пет години: неодобрението и отвращението към свръхчовеците вече е обичайно за Токио. От правителствената корупция и противоречивите идеи за справедливост, до морала на свръхчовешките права, отношенията между хората и свръхестествените малцинства балансират несигурно в свят, проникнат от шепота на размирици и безпокойство. При мистериозни обстоятелства, Джиру е предал агенцията и сега е беглец от закона. Докато се разхожда през дъждовните задни улички на Синдзюку, той е преследван от същите свръхчовеци, които самият той някога е набирал за агенцията.

Анимацията е подходяща за супергеройската тема на анимето. Всъщност, фоновете са оцветени с малки точки, почти сякаш са отпечатани от истински комикс за супергерои. Другите елементи на фона са изготвени с много основни форми и оцветени в твърдо състояние, също като че ли произлизат от комикс.

Докато наблюдаваме, научаваме, че всеки от главните герои има свои собствени тайни и мотиви, а линиите им битки между доброто, злото и правосъдието започват да стават незначителни. Някои се борят за справедливост, някои се борят за мир или се борят за свободата. Хора, свръхчовеци, призраци, зверове, вещици, демони, извънземни … каква е разликата между тези групи и защо да ги третираме по различен начин? Има ли някой от тях с вътрешно зло? Дали мирът на една група възпира свободата и справедливостта на друга?