Young Black Jack

Young Black Jack

27/02/2019 Off By boris

През 60-те години един талантлив студент по медицина се опитва да си изгради име в общността. Куроо Хазама е резервиран млад мъж с необичайни черно-бели коси, тяло, покрито с белези и тъмно минало. Въпреки че е само студент по медицина, хирургическият му блясък, започва да привлича вниманието, след като завърши една, на пръв поглед невъзможна операция. Заедно с вдъхновения и честен стажант Майко Окамото и Ябу, близък приятел с неспокоен живот, Хазама се посвещава на света на медицината. Пътят му да стане уважаван хирург обаче е труден, тъй като студентските бунтове, войните и корупцията се развиват из цяла Япония. Хазама бързо се озовава в поредица от нечестиви обстоятелства, които предизвикват неговата личност и пътя му към превръщането му в хирург. “Young Black Jack” описва историята на човек, способен да изпълнява немислими подвизи на медицината и пътуването, което го кара да стане легенда, известна като “Блек Джек”.

Това аниме служи като “възможно” предисторическа история, описваща събитията от произхода и кариерата на “Блек Джек” като подземен лекар. Анимето е заложено в по-младите дни на Блек Джек, където той е с истинското си име, Хазама Куро, и все още е в медицинско училище. След като направих някои изследвания, анимето на “Young Black Jack” се основава на манга, която не следва структура, както се вижда в оригиналната манга на “Black Jack” на Осаму Тезука.

“Young Black Jack” в първоначалните си визуализации изглежда да се погрижи за сексуализирано или фенско изложение на Блек Джак, особено когато на откриването му се показва без ръкави и вериги. Друга промяна са дизайните на героите, тъй като те не са “карикатурни”, тъй като по този начин Тезука обикновено рисува, а вместо това стилът на изкуството носи по-женствен / “шоджо” стил главно чрез очите и устните. Героите са почти начертани с реалистични пропорции с изключение на г-н Мустакио и няколко други, които приличат на изкуството на Тезука. Освен тези забележки, това аниме е много интересно с дълбока история и въпреки това, че се дели от оригината мисля, че е едно много добро аниме като цяло.