Най-добрите неща, които да правите в Сеул през есента

Най-добрите неща, които да правите в Сеул през есента

09/11/2018 Off By ivo

Есента е един от най-добрите сезони за екскурзия до Сеул. Времето не е нито студено, нито топло, а е точно перфектната комбинация между тях. Разбира се, това означава също, че страшната корейска зима е точно зад ъгъла, но нека разгледаме перфектните места за посещение в Сеул през есента.

Garosugil

Гаросугил означава „улици изпълнени с дървета“, като мястото е изпълнено с прекрасни есенни цветове. Garosugil в Шинсадонг също така предлага възможността да видите и известни личности докато „просто наблюдавате“ красивите дървета. Едно от хубавите неща е, че голям брой кафенета имат открити тераси, така че човек може да си наслади на чаша топло кафе, наблюдавайки прекрасните гледки.

Deoksugung Palace Wall

Доксугунг и стената която обгражда двореца са красиви по всяко време на годината, но докато трае падането на листата е може би най-доброто време за посещение. Всички дървета добиват ярко оранжев цвят, а улицата, на която се намира стената има толкова малък трафик от коли, че го прави идеално място за отдих от шумният град. В самия дворец, а дори извън него, ще видите много красиви цветове, а ако е прекалено студено, можете да се отбиете в Сеулският Музей на Изкуствата, който е точно до Доксугунг.

Bugaksan Fortress Wall

Това е най-близкото място където можете „да се изгубите в гората“, което е налично в Сеул. Горските пътеки са предимно спокойни и наистина не са за изпускане. Не само ще видите едни от най-красивите гледки на площад Гуангхуамун и двореца Гьонгбукгунг, но и ще усетите чувството за древния Сеул. Просто се уверете, че носите документите си с вас, поради факта, че мястото е в непосредствена близост до Синята Къща (президентската резиденция) и охраната от военни и полицаи е засилена.