Shuumatsu no Izetta

Shuumatsu no Izetta

10/11/2018 Off By boris

След като Германия нахлува в съседните държави през 1939 г., Европа се намира в средата на опустошителна война. По време на войната Германия се ориентира към слабата алпийска страна на Елистад. С големи военни постижения и постигайки огромен успех в началото на войната, се очаква Германия да завладее Елистад с лекота. Нещата се влошават за малката страна, когато германските войници заловят тяхната принцеса, „Ortfiné “Finé” Fredericka von Eylstadt“, докато тя е напът за важна среща с Британия. И все пак, когато съпътстващата германска транспортна мисия се срива, Изета, последната оцеляла вещица която е жива и здрава, избягава от германските окови. Тя познава принцесата Фине от детството си и затова, Изета я спасява от германските войници, като използва магическите си способности. Сега, заедно с принцесата, Изета обещава да защитава Елистад от Германия и с последната оцеляла вещица в своя арсенал Елистад се надява да обърне приливите на войната срещу империалистическия военен гигант.

Това аниме изглежда много добре. От дизайна на фона на персонажите, Изета е много проблясващо аниме. Що се отнася до бойните сцени, те успяха да го превърнат още по-добро. Също така липсват обичайните епизоди “Опа, нисък бюджет” в средата на историята. Не мога да намеря недостатък във визуализациите.Откриващата песен е доста хладна и вълнуваща, а завършващата песен е една добра и релаксираща. Музиката на фона се вписва много добре и в цялата природа. Озвучението също беше много добро, като героите бяха отличаващо добре изпълнени от техните озвучители.

Както повечето други, аз се радвах на първата половина от анимето повече от втората, макар че не мисля, че това е напълно случайно. Докато това аниме започна интересено и творческио, това се превърна в игра на сигурно място към средата, което беше доста разочароващо. Бих препоръчал това аниме на всеки, който си пада по исторически тип анимета със малко магия в тях.