Flip Flappers

Flip Flappers

10/11/2018 Off By boris

Кокона е eдно момиче от средното училище, което живее с баба си. Тя все още не е решила към какво да се стреми в живота, но съдбата скоро я среща с едно странно момиче на име Папика, което я кани в организация, наречена “Flip Flap”. Вдъхновена от енергичната непозната, Кокона се озовава в света на “Чистата илюзия” – странно алтернативно измерение, в което тя помага на Папийка да търси и събира кристални парчета. След като изпълняват мисията си, Папика и Кокона са изпратени в още един свят в “Чистата илюзия”. Където едно опасно същество ги обгръща и момичетата са принудени да използват кристалите си, за да се превърнат в магически момичета: Кокона в „чист блейд“, а Папийка в „чиста бариера“.

Но докато те се опитват да победят създанието пред тях, трима други с власт над “Чистата илюзия” от съперничещи организации влизат в крепостта и убиват създанието, като вземат със себе си фрагмент от тялото му. След това момичетата осъзнават, че за да имат шанс срещу съперниците си и създанията в “Чистата илюзия”, те трябва да се научат да работят заедно и да синхронизират чувствата си, за да работят по-ефективно.

Като цяло това, което имате, е аниме, което честно не се чувства като че има някакви ясни слабости. Неортодоксалната обстановка и историята, начинът, по който всички точки се свързват изведнъж към края, разнообразните и символични герои, великолепното изкуство и приятните песни в правилната тематика, всичко е наистина добро. Просто… не е съвсем невероятно. Предполагам, че най-големият недостатък беше, че понякога историята без съмнение става доста объркваща, дори ако наистина се опитате да я следите с голямо внимание. Разбира се, всичко това е умишлено, но в реалност не помага на анимето. Въпреки това, дори и да не разбирате буквално всяко съобщение, което „Flip Flappers“ се опитва да предаде, мисля, че все пак трябва да можете да се насладите на него. Което може би е най-голямата му сила.