Най-добрите неща, които да правите в Сеул през есента – Втора Част

Най-добрите неща, които да правите в Сеул през есента – Втора Част

12/11/2018 Off By ivo

Есента е един от най-добрите сезони за екскурзия до Сеул. Времето не е нито студено, нито топло, а е точно перфектната комбинация между тях. Разбира се, това означава също, че страшната корейска зима е точно зад ъгъла, но нека разгледаме перфектните места за посещение в Сеул през есента.

Планините в Сеул

Сериозно, избора е доста голям! Планините в Сеул предлагат невероятни възможности за туризъм и разходки в природата. Най-популярната дестинация е Букхансан на север. Поради това през есента повечето от тези туристически атракции са изпълнени с граждани и посетители, опитващи се да избягат от града. Затова е добре да се опита друга дестинация, която не е толкова известна и натоварена, но все пак неотстъпваща по красота. Едно такова идеално място е Добонгсан, което предлага и много опции за катерене, друго е Гуанаксан което има невероятни гледки към известният сеулски квартал Гангнам, а планина Намсан ще ви даде невероятен 360 градусов изглед към целият град. И накрая – Ачасан – смята се, че има най-красивата гледка към изгрева на слънцето в цял Сеул.

Сеулската Гора

Този масивен парков комплекс наистина има по нещо за всеки. Налични са различни експонати, като градина за насекоми, арт парк, парк с водни пързалки, големи площи за игри или просто за разходка. Но най-интересното и красиво място през есента е така наречената Екологична гора. През нея минава горска пътека, която през есента е покрита с разноцветен килим от падащи листа, което осигурява красива и приятна разходка.