Най-красивите градове в Южна Коеря

Най-красивите градове в Южна Коеря

19/10/2018 Off By ivo

Дамянг

Дамянг се намира в южния край на Корея и в действителност е малък окръг, съдържащ множество малки градове и села. Посетителите се събират в Дамянг заради предлаганите от местността атракции от бамбук, включително бамбуков тематичен парк и бамбуков музей. Там могат да се намерят разнообразни бамбукови кухненски пособия или други практични подаръци изработени от него, както и вкусно бамбуково вино и сладолед. Също така се предлага и пешеходен туризъм до планините Бьонгунгсан и Чуолсан.

Докджокдо

На северозападния бряг на Южна Корея, на няколко часа път с лодка от главната територия на страната се намира Докджокдо – малък остров, известен със своите релаксиращи плажове и туристически походи. Острова е уединен, но предлага приличен избор от хотели, къщи за гости и ресторанти. Има пясъчни и каменисти плажове, както и красива борова гора, където посетителите могат да се насладят на сенчеста разходка.

Пусан

Пусан е популярна дестинация за туристите, тъй като се гордее със смесица от зашеметяващи плажове, градски живот и исторически забележителности. Той е вторият по големина град в Южна Корея и е разположен в югоизточния край на континента. Плажът Хеънде е популярен сред населението на Корея, както и сред чуждестранните посетители, макар и често да е пренаселен, по-спокойни алтернативи са Дедепо или Сонгдо. Самият град е космополитен и модерен, като предлага най-големия универсален магазин, традиционни пазари и изискани ресторанти.

Джихе

Джихе се посещава най-вече заради ежегодния фестивал на пролетните черешови цветове, когато черешовите цветове в града са в пълен разцвет за краткия период от около 10 дни. Най-доброто място, от което да се любувате на цветовете е в близост до гара Гьонгхуа, където е изградена алея, дълга около километър, обградена с черешови дръвчета. Фестивала включва и културни представления, изкуство и паради.