Fate/Apocrypha

Fate/Apocrypha

19/10/2018 Off By boris

Светият Граал е мощна, древна реликва, способна да удовлетвори всяко желание, което притежателя и има. За да получат тази сила, различни магьосници, известни като “господари”, призовават легендарни героични духове, наречени “слуги”, за да се борят за тях в разрушителния военен роял – „Свещената война на Граала“. Само последната оцеляла „господар-слуга“ двойка ще вземе Граала за себе си. И все пак, третата война завършва неубедително, тъй като Граалът мистериозно изчезва след конфликта.
Много години по-късно кланът от магове Йгдмиленния обявява че притежава Светия Граал и възнамерява да напусне „Асоциацията на Маговете“. В отговор, Асоциацията изпраща 50 елитни мага за получи притежание над Граала. Всеки един от тях обаче е убит от неизвестен слуга. Последния оцелял от 50те мага e използваn като посланик, за да предаде декларация за война на Асоциацията от Йгдмиленния. Тъй като в конфликта участват само две партии, войната на “Свещения Граал” поема необичайна форма. Йгдмиленния и Асоциацията на магьосниците ще разполагат със седем двойки съставени от господари и слуги, а страната, която загуби всичките си членове първо ще загуби артефакта. Тъй като 14-те господари призовават своите слуги и се събират на бойното поле, магическият свят трепери в очакване с възхода на „Свещената война на Граала“.

Tова може би не е най-добрата адаптация на “Fate” до момента, но наистина е приятна и определено не е лоша. Тя е просто средна в сравнение с предишните адаптации и което компанията излъчваща сериите е в състояние да направи. Така че просто изтриете идеята да сравнявате това аниме с другите адаптации на “Fate” от главата ви и ще се забавлявате добре с гледането това аниме.