Thronebreaker: The Witcher Tales

Thronebreaker: The Witcher Tales

19/10/2018 Off By ivo

Чрез Twitch, CD Projekt RED, показа първото геймплей видео от новото заглавие в света на Вещера, Thronebreaker: The Witcher Tales, чиято бойна механика ще разчита силно на разработената от тях Gwent система. Играта ще съдържа и кътсцени, които се разиграват от красиво нарисувани на ръка герои.

Играта съчетава геймплей елементи от типа на стратегическа картова игра и визуална новела. Играта се играе от гледна точка на трето лице, като движението в света се улеснява чрез използването на мишка или джойстик. Кралица Маве може да се движи по картата свободно, изпълнява мисии и събира ресурси като злато, дървесина и войници.

От спасяването на село от орда чудовища, търсене на съкровища, скрити в древни руини, до търсене на ресурси за надграждане на армията и лагера на играча – света на Thronebreaker представя много на брой интересни възможности.

Играча ще има достъп до множество карти, докато изгражда армията си и персонализира своя собствен боен лагер. Когато не събирате и обучавате войници за добиване на нови умения, ще търгувате с търговци или ще слушате военни истории от командирите в армията ви.

Изумително е как играта започна като проста актуализация на Gwent и бързо се разви в самостоятелно заглавие със собствена напълно структурирана история, която ще ви накара да направите важни избори по време на уникалните приключения.

Играта ще струва около 60 лева и се очаква да бъде пусната на пазара за компютри около 23 октомври. А потребителите на PlayStation и Xbox ще трябва да почакат до декември за да се докоснат до приключенията в новата игра във вселената на Вещера.