Най-красивите градове в Южна Корея – Втора Част

Най-красивите градове в Южна Корея – Втора Част

22/10/2018 Off By ivo

Нека разгледаме някой от най-красивите места в Южна Корея.

Гьонгджу

Разположен на източния бряг на Южна Корея, Гьонгджу e един от най-подходящите градове в страната, в който да се види традиционната архитектура и история на старата управляваща династия. Градът е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, а най-интересните атракции там са храма Булгукса, Кралските гробници и националния музей Гьонгджу, в който се съхраняват повече от 16 хиляди артефакта.

Босонг

Босонг е малък, но живописен окръг и така наречената „чаена столица“ на Южна Корея. Посетителите могат да видят традиционните терасовидни селскостопански площи, осеяни с жени, които берат чаени листа. Зеленият чай, който се отглежда в Босонг, е известен със своето високо качество, достигнато през неговата история на отглеждане от 1600 години. Освен чаените полета, района е заобиколен от впечатляващи планински пейзажи и кедрови дървета, който достигат до 20 метра височина.

Букчон Вилидж

Букчон всъщност се намира на територията на град Сеул, но е идеално запазено селище на 600 години, датиращо от династията Чосон. Чарът му се крие в тесните улички и традиционни едноетажни къщи с класически пагода покриви. В днешен ден, много малко хора живеят в тази област и къщите се използват като традиционни ресторанти, къщи за гости, чайни и културни центрове, което го прави идеалното място за всички посетители, желаещи да се потопят в историческата атмосфера на Корея.

Гурим Вилидж

Освен че е историческо южнокорейско село, Гурим е в близост до националния парк Уол Чул Сан. Този национален парк е един от най-малките и по-непосещаваните в страната, което го прави тих и сравнително спокоен, поради липсата на туристически групи. Паркът достига до около 800 метра над морското равнище в най-високата си точка, която предлага изключително красиви гледки на района. А самия Гурум е известен с красивите си стари сгради и керамика.