Наруто, Япония

Наруто, Япония

31/05/2019 Off By ivo

Град Наруто се намира в далечната североизточна част на Токушима. Въпреки отдалеченото местоположение на града, през годините той си е създал име на място, което трябва да се посети от всички, желаещи да видят невероятния природен феномен, известен като „Водовъртежите на Наруто“. Както повечето хора биха предположили, това са въртящи се конуси от вода, които карат местните и чуждестранни посетители да се тълпят в района за да ги видят.

Друга причина, поради която Наруто е известен, е, че той е едновременно начална и крайна точка на известното религиозно поклонение, наречено „Поклонението пред 88-те храма“, преминаващо почти през всички префектури на остров Шикоку.

Поклонението отнема около два месеца пеша, но тези, които нямат време за това, могат да видят няколко храма, без да се отдалечават твърде далече от центъра на Наруто.

Освен местата, свързани с религиозна история, там могат да се намерят и други интересни за посещение обекти като музеи, галерии и заведения за хранене, където може да се опита вкусната местна продукция.

Обиколка с колело

За желаещите да опознаят Наруто със свое собствено темпо е препоръчително да се замислят за наемането на велосипед, тъй като това е идеалния начин да се разгледа града.

Един от най-добрите варианти за посетителите е да се отправят към туристическия център в Наруто, където може да се наеме велосипед за деня и след това да се обиколи великолепният мост на Наруто, както и да се разгледат всички забележителности, които градът предлага.

Там са налични редица пътеки за велосипеди, които се ширят през цялата област, а за интересуващите се от най-популярните маршрути е препоръчително да се обърнат към служителите на туристическия център.

Водовъртежите на Наруто

Наруто е известен със своите водовъртежи, които се наричат Наруто но Узушио. Те са част от канала Наруто и се намират между остров Шикоку и Аваджи.

Водовъртежите са вихрушка от вода, като те се заформят около четири пъти дневно и са особено красиви когато приливът е висок.

Някои от водовъртежите могат да имат дълбочина от около два метра и да се простират на ширина от около двадесет метра, като на посетителите се предлага пътуване с лодка, за да могат да се разгледат от близо.

Мост Онаруто

Друг начин да се видят известните водовъртежи е разходка по моста Онаруто, който е построен през 1985 година и е прекрасна творба на модерната архитектура.

Мостът се простира над пролива Наруто и посетителите могат да се спрат на него и да наблюдават въртящите се води долу.

Друга добра причина за посещението на моста е невероятната гледка, която той предлага, а при ясно време посетителите могат да се насладят на гледка към вътрешното море Сето.

Местният алкохол

За желаещите да опитат някои от местните алкохолни напитки в Наруто се предлагат няколко опции.

Те включват Наруто Кинтоки Шочоу, който е направен от известните сладки картофи Кинтоки, с който град Наруто е известен.

Ако не намират алкохола от сладък картоф за особено привлекателен, тогава посетителите могат да се насочат към Судачи Чу, който е спиртова напитка от Судачи лайм.

Светилищата от поклонението пред 88-те храма

Шикоку е известен с поклонението си, което се състои от 88 отделни храма. За посетителите на Наруто достигането до два от тях е сравнително лесно, като те се наричат Рьозенджи и Гокуракуджи.

За тези, които не планират да посетят други храмове от това поклонение, тези два храма в Наруто са идеалното място, на което посетителите могат да научат повече за тази завладяваща и интересна традиция, която е една от най-известните на остров Шикоку.

Също така посетителите могат да прекарат известно време в разглеждане на други пътеки в околните райони, тъй като има още няколко храма, разположени точно до Наруто.

Немската Къща

Немската къща всъщност е бивш лагер за военнопленници, който е бил използван по времето на Първата световна война, като там има няколко забележителности като каменни мостове и гробница, построени от затворниците.

Самата сграда обаче е модел на оригиналната и датира едва от 1993 година. На посетителите се предлага обиколка на къщата като в нея могат да видят някои документи като писма и снимки от периода и да научат повече за това време от историята на Наруто.

Интересното там е, че затворниците не са били строго охранявани и не им е било забранено да контактуват с местната общност и поради това могат да се забележат някои западни черти из самия град.

Музеят на изкуството Оцука

Музеят Оцука е чудесно място за всеки, който иска да научи повече за изкуството. Всички творби, които са изложени в този музей, всъщност са копия на оригинални картини, които са изобразени върху керамика, използвайки сложен процес за принтиране, така че това създава един уникален поглед върху традиционното изкуство, осъществено чрез новите технологии.

Храм Гокуракуджи

Гокуракуджи е официално второто светилище в поклонението пред 88-те храма и е един от двата храма, разположени в град Наруто.

Името на храма означава „рай“ на японски, за съжаление оригиналната сграда е била разрушена до основи през 16-ти век, след което е била реконструирана.

Поклонниците идват в храма за да се молят за безопасно раждане, а докато се влиза в храма, могат да се видят пазителите Нио, които охраняват вратите му.

Както при много други храмове в Япония, Гокуракуджи разполага с прерасни градини, в които посетителите могат да се отдадат на приятна разходка измежду засадените там кедрови дървета, за които се смята, че символизират дълголетие.

Храм Рьозенджи

Рьозенджи е първият храм в поклонението на 88-те храма на остров Шикоку и тъй като е първият храм в последователността от 88, на него също се гледа като един от най-важните.

Тъй като това е първият храм по маршрута, той е и последен, когато поклонниците се връщат обратно в началото, така че наистина си заслужава да се види.

При посещение там посетителите могат да разгледат поклонническото облекло, което включва бели дрехи и плетени шапки, които поклонниците носят, както и бастуни и други съоръжения за пешеходен туризъм.