Vinland Saga

Vinland Saga

01/06/2019 Off By boris

Торфин, син на един от най-великите воини на викингите, е сред най-добрите бойци във веселата група от наемници, управлявани от хитрият Аскелад, впечатляващ подвиг за човек на неговата възраст. Въпреки това, Торфин не е част от групата за плячката, която той предполага – вместо това, че е причинил голяма трагедия на семейството му, момчето е обещало да убие Аскелад в честен двубой. Тъй като още не е достатъчно опитен да го победи, но не успява да се откаже от отмъщението си, Торфин прекарва времето си с наемния екипаж, усъвършенствайки уменията си на бойното поле, сред людещите войни датчани, където убийството е просто още едно удоволствие в живота.

Един ден, когато Аскелад получава съобщение, че датският принц Канту е заложник, той издига амбициозен заговор – този, който ще реши следващия крал на Англия и драстично да промени живота на Торфин, Канут и себе си.

Поставена в 11-ти век в Европа, “Vinland Saga” разказва кървава епопея в епоха, в която насилието, лудостта и несправедливостта са неизбежни, осигурявайки рай за войните и пълен ад за останалите, които живеят в нея.

Търсите интелигентна манга с интензивно насилие, действие, сложно развитие на характера с малко викинг елементи? Ако отговора е “да”, тогава тази епична манга е задължителна за вас.

Аз лично много харесах начина, по който всеки символ както исторически, така и измислен са в хармония заедно по време на викинговата епоха, имам предвид, че вече има изобилие от самураи и рицари в пазара за манга, но това може да е единствената манга, където главните герои са кръвожадни викинги, които обичат да убиват враговете си, да се наслаждават на жените си и да продават победените си врагове в робство.

Художествените произведения са изключително добре направени, а вниманието към детайла е невероятно. Всеки герой, не само главните герои, са много подробни и лесно можете да ги различите един от друг, както и оръжията, средата, дрехите, елементите, които наистина изглеждат много прецизно и поне на базата на това, което съм виждал от тази епоха. В заключение ако сте фен на манга с груби и кървави истории то тази определено е за вас.