Akagi: Yami ni Oritatta Tensai

Akagi: Yami ni Oritatta Tensai

01/06/2019 Off By boris

Докато махджонг е игра, която често се играе със семейството и приятелите, тя е й игра, която се играе в най-тъмните кътчета на обществото. Нангу е натрапчив комарджия, който е натрупал дълг над три милиона йени. В последния си опит да изчисти дълга си, той решава да заложи живота си на маджонг с мафията. За съжаление, с напредването на играта, Нангу се придвижва по-далеч от наградата и по-близо до смъртта.

Когато всяка надежда изглежда изгубена, в залата за игра изведнъж се натрапва от Шигеру Акаги, младо момче, бягащо от полицията. В отчаяно желание да преобърне играта, Нангу предава играта на Акаги, след като го учи на някои от правилата. Мафията може само да се смее, когато Акаги сяда да играе. Скоро обаче те научават, че Акаги е естествено роден комарджия. Впечатляваща фигура, която не се страхува от смъртта. Този, на когото е предопределено да стане легенда. Какво ще се случи с Акаги? Ще успее ли той да се отърве от мафията или ще бъде погълнат от нея? Всичко това и още в “Akagi: Yami ni Oritatta Tensai”

Акаги е манга за младеж, който доброволно отхвърля живота и безопасността си на хазарт. Като цяло това е голяма манга, но някои акри просто изглеждат твърде проточени и бавни. Изкуството е средностатистическо за днешните стандарти, което означава, че въпреки че всички герои изглеждат доста различни, понякога може да се объркате (същото нещо понякога се случва и със сюжета). Все пак – това е страхотна манга, по моите стандарти и една от малкото толкова интересни манги за игри, затова ви препоръчвам на всички вас, които обичат мистерия и хазарт / маджонг манга с много елементи от досега излезлите и по известни подобни.