Нисеко, Япония

Нисеко, Япония

16/05/2019 Off By ivo

Град Нисеко е едно от бижутата в короната на Хокайдо и лежи в полите на впечатляващата планина Йотей, която представлява неактивен вулкан.

Освен, че предоставя многобройни възможности за катерене и разходки, планина Йотей се гордее и със своите зашеметяващи гледки около Нисеко, като също така посетителите могат да се насладят и на други страхотни места като идиличната река Ширибецу, която има славата на една от най-красивите реки в цяла Япония.

Съвкупността от всички тези места и дейности правят Нисеко едно от най-добрите места за посещение в Хокайдо за тези, желаещи да видят някои несравними пейзажи, от които там има в изобилие през зимния и летния сезон.

За тези, обичащи да карата ски, зимните месеци са идеалното време за посещение, но също така летният период не е за пренебрегване, тъй като все още може да се вземе участие в редица дейности, свързани с топлото време като колоездене, разходка с лодка и туристически разходки и катерене по буйните хълмове.

Ски

През зимните месеци Нисеко е известен с това, че е едно от най-добрите места за каране на ски в цяла Япония.

Причината за това е, че снегът там е с много ниско съдържание на влага, което означава, че той е идеален за ски спускане.

В града и околността са налични редица различни писти, от които посетителите могат да изберат, като повечето от тях са идеални за начинаещи до опитни скиори и там редовно се провеждат състезания, тъй като Нисеко започва постепенно да изгражда името си на международната ски сцена.

Храна

Като цяло Хокайдо е известен със своите невероятни нудли, като едно от най-добрите места да се опитат в Нисеко е най-известното заведение за нудли, което се нарича „Собадокоро Ракуичи“, известно с това, че стигането до него е сравнително трудно.

Но все пак си струва усилието да се намери, тъй като там се предлагат едни от най-вкусните нудли от елда, които готвача прави на ръка и се използват за ястие наречено намако учи сеиро, което се сервира студено.

Рафтинг

Нисеко е благословен от великолепната река Ширибецу, която минава покрай града, и с това на ум, един от най-добрите начини да се прекарат летните месеци там е именно около и на водата.

Някои от основните дейности, които се предлагат на реката включват рафтинг и разходка с лодка, като посетителите могат да наемат лодка или сал и след това да се насладят на спокойно и релаксиращо плуване надолу по течението на красивите и бистри води на реката.

Това е един от най-добрите начини туристите да се насладят на пейзажите, с които Нисеко е известен, без да им се налага да ходят на разходки или да се катерят по планинските била.

Разходки с колело

Една от най-популярните дейности в Нисеко е карането на велосипед, тъй като това е чудесен начин да се разгледа невероятната природа както в града, така и в околностите.

Там има редица страхотни велосипедни алеи, които разбира се са павирани, което означава, че са идеални дори и за неопитните колоездачи и тяхната безопасност.

За тези, желаещи нещо малко по-приключенско, се предлага наемането на планински колела и те могат да се отправят към по-отдалечените и стръмни части на града и околността му. Това дава възможност да се разгледат всички прекрасни зеленини и гледки, с които е известна тази част на Хокайдо.

Кобо

Хокайдо е и регион, известен със своите млечни продукти, като те могат да бъдат видени и опитани в „Мляко Кобо“, което се намира в Нисеко Вилидж.

Там може да се намери пълна гама от някои от най-добрите млечни продукти в Нисеко и може да се опитат изкушения като сладолед и различни кремообразни сирена.

Там също са налични и други млечни продукти като кисело мляко и уникално вкусни сладкиши, освен това се сервират и редица различни кафета и чайове, приготвени с местно мляко.

Езеро Тоя

Езеро Тоя се намира на около час от Нисеко, но си струва дългата разходка за тези, желаещи да видят една от най-красивите забележителности в района.

Езерото е известно със своите СПА центрове, разположени точно над водата, като там има и прекрасен воден парк, който е отворен за посетителите през летните месеци и разполага с разнообразие от басейни и водни пързалки, които посетители от всяка възраст със сигурност ще оценят.

Също така, на езерото се предлагат и разходки с лодки, позволявайки на посетителите да се насладят на околността от повърхността на водата.

Планина Йотей

Планина Йотей е най-голямата планина в околността около Нисеко. Върхът достига около 1900 метра и през летните месеци туристите могат да се покачат до него и да останат там в очарователна планинска хижа.

Този връх е известен като Езо Фуджи, тъй като се казва, че изглежда подобно на по-известния връх Фуджи, който се намира в близост до Токио.

Освен това, Хокайдо е известен като Езо сред японците, така че това означава, че планината Йотей е още позната като Хокайдо Фуджи. През зимните месеци често изкачването е непосилно поради метеорологичните условия, затова е добре посетителите да се уверят дали това начинание ще е възможно предварително.

Езда

Много от основните дейности в Нисеко са разделени на зимни и летни, но за търсещите нещо, което може да се прави през цялата година, конната езда е перфектното развлечение.

Туристите там могат да наемат кон и да се насладят на прекрасна езда както през лятото, така и през зимата, като за много хора това е една от връхните точки, свързани с пътуването до Нисеко.

Като част от обиколката с кон посетителите могат да яздят върху покритите със сняг равнини и да се насладят на приказния снежен пейзаж, заради който тази част на Япония е толкова популярна.