Нощният живот в Корея

Нощният живот в Корея

31/10/2018 Off By ivo

Не е тайна, че корейците са една от най-работливите нации в света. От малки те прекарват учебните си дни заровени в книгите, учейки и запаметявайки безбройни уроци и материали, докато посещават и допълнителни школи по математика и английски език. Поради което те остават с много ограничено време да играят или да са просто деца.

Нещата не се променят много след момента, в който стане време те да постъпят на работа. От градовете и държавите в целия свят, хората работещи в Сеул, имат най-дългото средностатистическо работно време. Ефективността няма нищо общо, но поради склонността си да работят усилено, корейците често смятат, че е редно да разпускат като се забавляват здраво.

Ако посетите Южна Корея ще ви стане пределно ясно, че нощният живот там е нещо много важно. Посещаването на барове и пиенето на алкохолни напитки като соджу е също толкова неразделна част от корейската култура, колкото и кимчи. Както на много други места, студентите и младежите се събират в квартали, изпълнени с нощни заведения като Хонгде, Гангнам и Итеуон, за да се отърсят от натиска на ежедневието, да се развеселят с достъпни напитки и да отпразнуват младостта си.

За кариеристите на средна възраст излизането е начин да се поддържат социални връзки, като често е неизбежно или задължително на някои работни места. Но за разлика от запада, вечери изпълнени с обилна консумация на алкохол се случват почти всяка нощ от седмицата, но вместо просто да изпият по някоя бира в определен ресторант, корейците обикалят по различни заведения за алкохол и храна. Обикновено една нощ включва посещение на четири различни заведения.