Обихиро, Япония

Обихиро, Япония

15/05/2019 Off By ivo

Град Обихиро, намиращ се на остров Хокайдо, е бил един от най-важните заети градове в района в равнината на Токачи в старите времена. Днес обаче градът има много по-спокойна атмосфера и също така има претенциите за слава като един от най-чистите и продуктивни части на Япония, спечелвайки множество награди.

Една от основните причини, поради която хората посещават Обихиро е да го използват като база, тъй като се намира в близост до някои от най-известните живописни атракции в Япония, като планините Дайсецузан и езерото Тоя.

Тъй като това е част от остров Хокайдо, могат да се намерят и някои ски курорти, които позволяват на туристите да се възползват от най-доброто, което бива предлагано по време на зимните месеци, а през лятото може да се открие огромно разнообразие от дейности като колоездене из града, разходки и катерене в природата и рафтинг.

Станция Кофуку

За станция Кофуку се казва, че е една от най-красивите станции в цяла Япония, което съвсем не е далеч от истината.

Тази станция е известна като място за заснемане на филми и всъщност името и означава „Станцията на щастието“.

В резултат на това хората се тълпят там, като мястото е особено популярно сред влюбените двойки, които желаят да си направят романтична снимка и в същото време да се насладят на красивата архитектура.

Конното състезание Баней

Конете са от голямо значение в Обихиро и някога са били използвани като основна форма на транспорт в региона, както и в стопанството.

В околностите на Обихиро могат да се открият няколко ферми, които развъждат коне и обикновено предлагат туристически обиколки и езда.

Една от най-известните забележителности, свързани с конете в града е пистата за конни надбягвания, които се състоят предимно през зимните месеци.

Към конете обикновено са прикрепени шейни, на които седят жокеи и навигират конете около курса на пистата.

Това е една от най-интересните културни забележителности в района, тъй като това е една от последните функциониращи писти в Хокайдо.

Музеят на конете в Обихиро

За тези, посетили конната писта, се отваря и опцията да разгледат музея, посветен на конете.

Музеят ще преведе посетителите през историята на конните надбягвания в тази част на Хокайдо и ще разкаже защо конете са били толкова важна част в историята на островите.

Една от най-интересните секции е с конете на Банба, които са били отглеждани специално с целта за обработване на земята и теглене на шейни, но едно нещо, което трябва да се отбележи е, че голяма част от обозначенията са на японски.

Храна

Един от най-известните деликатеси в Обихиро е бутадон (купа със свинско месо) и едно от местата в града, което претендира да е създателя на това ястие, е Панчоу.

Основното ястие се състои от ориз, който се сервира с резенчета свинско месо на скара и след това се овкусява със сос.

Това ястие може да съдържа месо от различни части на прасето в зависимост от това кое заведение ще посетите, но някои от най-популярните опции включват свинско филе и свински ребра.

Зоопарк Обихиро

Една от основните забележителности в Обихиро е зоологическата градина.

Там има огромен брой различни видове животни, а също така посетителите могат да очакват да видят и някои видове, които се срещат само в северната част на Япония, като например миловидните снежни маймуни.

Освен северните животни има и други видове от цял свят, като слонове и жирафи.

Парк Мидоригаока

В Обихиро има множество красиви паркове, които си струва да бъдат посетени от посетителите на града.

Сред тях е паркът Мидоригаока, който е известен със своите красиви озеленени площи и неговата панорамна мемориална зала.

Тези, търсещи промяна на обстановката, може да опознаят и посетят градината Шичику, която е известна с това, че е моделирана по традиционен английски дизайн, като също така могат да се видят местни диви животни като катерици, които се скитат необезпокоявани.

Езеро Шикарибецу

Езеро Шикарибецу е част от по-широкия и известен национален парк Дайсецу-зан.

Това е добро място за еднодневно пътуване от Обихиро за тези, желаещи да опознаят региона и да се насладят на пейзажа и да се повозят на кану.

Нещо наистина впечатляващо за туристите е качването на балон с горещ въздух и летенето над самото езеро, за да се насладят на панорамните гледки в парка.

Природно селище Иуанаи

Природното селище Иуанаи е едно от най-красивите места в Обихиро и там посетителите могат да открият голям парк, през който преминават редица реки, включително и река Токачи.

През зимните месеци в парка мигрират лебеди и могат да бъдат видени стотици от тези снежнобели птици, които плуват по водните пътища.

Също така посетителите могат да нахранят лебедите, когато са в парка и това прави мястото страхотно за разходка сред спокойната атмосфера.

Планините Дайсецу-зан

Планините Дайсетцу-зан се намират в близост до Обихиро и са идеално място за посетителите, търсещи нещо по-различно от скитането в града.

Освен зашеметяващи гледки, там се предлагат и редица дейности, като например планинско катерене и трекинг.

За тези, които желаеят се предлага и конна езда по планинските пътеки, както и рафтинг по реките, които пресичат клисурите.